Arıkan’dan çok sert kınama mesajı

Arıkan’dan çok sert kınama mesajı
İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan sosyal medya hesabından Genel Başkan Meral Akşener ile ilgili çirkin paylaşım yapan Muhterem Anılgan ile ilgili sert bir kınama mesajı yayınladı.

Arıkan mesajında, “Son yıllarda  ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için emek veren 'Türk siyasetinin' çok değerli  liderlerine   hakaret dolu mesajlar neredeyse geleneksel bir hal almıştır. Yine bugün bir seviyesizin seviyeden, ahlaktan, terbiyeden, Türk örf ve ananelerinden uzak bir paylaşımına şahit olduk.Güya isim vermeden yaptığı bir sosyal medya paylaşımında sayın genel başkanımızı işaret ederek çok aşağılık ve küfür dolu ifadeler kullanmıştır.Bu seviyesizin paylaşımına yorumlarıyla ve beğenileriyle destek bedenlerinde aynı zeka ve ahlak düzeyinde olduklarından şüphe duymuyoruz.
Partilerin ve liderlerin siyasi çizgisini, dünya görüşünü beğenmeme ve eleştirme serbestisi demokratik bir haktır. Ancak önüne gelene küfür ve hakaret dolu sözler sarfetmek cehalettir, terbiyesizliktir ve ülkemizin bu kuşatılmışlığinda fitne çıkararak, fesat yayarak milleti bölme gayreti taşımaktadır. Sosyal medya kişilerin kendi değerlerini sergilediği bir mecradır, bu şahısta kendisiyle ilgili, şahsına ve değerlerine yakıştırabildiği bir paylaşımda bulunmuştur, gaflet ve dalalet içinde kalmıştır. Bizler onunda namus, iffet ve şeref mefhumunu korumak zorunda olduğumuzu düşünüyor ve onun orta yere serdiği tüm değerlerine insan olarak sahip çıkıyoruz. Sayın genel başkanımıza yapılan bu hakareti kınıyoruz. Alanya Ak Parti ilçe teşkilatının bu şey'le ilgili tepkilerinin de takipçisi olacağız. Partililerimizden ricamız bu tip provokatörlere kulak asmamaları yönünde olacaktır.
Bizler iyi olmak zorundayız çünkü insanlığı hatta kötüleri bile iyi'ler koruyup kollayacak ve kurtaracaktır. Söz konusu paylaşımı yapan bu terbiye ve ar yoksununu kamuoyunun vicdanına havale ediyor bir daha hiçbir lider için bu kadar alçakça ifadelerin kullanılmamasını diliyoruz. Değerli Alanyalı hemşehrilerim, Hepimizin bildiği gibi şehrimiz uluslararası düzeyde turizmin, toplumsal barışın, kişi hak ve özgürlüklerinin başkenti konumundadır. Her yıl çok sayıda turist ailesini güvende hissederek şehrimize gelmektedir. Yine aynı şekilde üniversitemizde eğitim görmek için binlerce öğrenci şehrimizi tercih etmekte ve güvenle Alanyamızda yaşamlarını sürdürmektedir. Aileleri çocuklarını her türlü zorbalığın olduğu bu günlerde Alanyamızda yaşam sürmeleri için gönül rahatlığı ile evlerinden göndermektedirler. Hal böyle iken, siyasette de uzlaşmacı, cinsiyetçilikten uzak ve bel altı olmayan bir dil hayal etmekteyiz. Üzülerek belirtmek isterim ki; Alanya'nın büyük mahallesi olan Mahmutlar eski Ak Parti Mahalle Başkanı ve halen üyesi olduğunu öğrendiğimiz bir şahsın bugün Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i ve tüm Türk Kadınını hedef alarak yaptığı ahlaksız paylaşım; şehrimize, geleneklerimize, örf ve adetlerimize yakışmamaktadır. Biz İYİ Parti ailesi olarak her daim Kadın Haklarını savunacağız, ayrışmacı, edepsiz ve mesnetsiz siyaset dilinden uzak duracağız.Sapık zihniyetini sosyal medya üzerinden yazıya döken şahsı kınıyor,Türk Kadınları adına hakkımızı yasal ve hukuki yollardan arayacağımızı bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.