Antalya ve ilçelerinde EDS'nin devreye gireceği tarih belli oldu

Antalya ve ilçelerinde EDS'nin devreye gireceği tarih belli oldu
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bir süredir kurulum çalışmaları devam eden Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS), mart sonu veya nisan ayının ilk yarısında devreye gireceğini açıkladı.

Vali  Münir Karaloğlu, EDS uygulamasında son aşamaya gelindiğini belirtti. Vali Karaloğlu, "İnşallah mart ayı sonunda veya nisan ayının ilk yarısında Antalya tamamında, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 650 kilometrelik bütün sahil boyu ve ilçelerinde EDS'ye geçiyoruz. Belki Türkiye'de en sağlıklı EDS olan il konumuna geleceğiz. Şu anda yatay ve dikey işaretlenmeler tamamlanmak üzere, son direkler dikiliyor. Mart ayının sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

'KAMERALARIN TORPİLİ YOK'
EDS devreye girdiğinde artık tam bir adalet olacağını belirten Vali Karaloğlu, “Kameraların torpili yok. Kameralar gördüğü hatayı çekecek ve otomatik olarak cezalandıracak. Yani 'Polis ona farklı, bana farklı davrandı' mazereti de ortadan kalkacak. Tam bir adaletle kurallara uyana bir şey yok, kural ihlali olana da otomatik cezası gidecek. Buradaki amaç vatandaşı cezalandırmak değil, bütün hedefimiz vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak, trafik kazalarındaki ölümleri, mal kayıplarını azaltmak" diye konuştu.