Antalya Expo Kulesi'ne İlk Çıkan Bakan Çelik Oldu

Antalya Expo Kulesi'ne İlk Çıkan Bakan Çelik Oldu
Expo Kulesi'ne ilk çıkan Bakan Çelik olduEXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yapımı tamamlanan 101 metre yüksekliğindeki EXPO Kulesi'ne çıktı.

Expo Kulesi"ne ilk çıkan Bakan Çelik oldu

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yapımı tamamlanan 101 metre yüksekliğindeki EXPO Kulesi"ne çıktı.

"Çiçek ve çocuk" temasıyla 22 Nisan"da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya"da hazırlıklarda sona gelindi. Açılış hazırlıklarını yerinde inceleyen Bakan Faruk Çelik, yetkililerden bilgi aldı. Resmi açılış töreninin yapılacağı Kongre Merkezi"ndeki çalışmaları yerinde gören Bakan Çelik, daha sonra yapımı tamamlanan 101 metre yüksekliğindeki EXPO Kulesi"ne çıktı. Bakan Çelik, kendisini yukarı çıkaracak asansöre binmeden önce yaptığı açıklamada, "EXPO"nun simgesi diyebileceğimiz toplam 114 metre yüksekliğinde bir kule. İlk çıkışı yapacağız. EXPO toparlanıyor. İnşallah bu akşam itibariyle yoğun bir şekilde ne varsa onları kaldırıp temizliğe el atacağız. Sorunsuz bir şekilde açılışa hazır olacak. 6 ay boyunca çok yoğun etkinlikler olacak dedi.

Açıklamanın ardından EXPO Kulesi"ne çıkan Bakan Çelik, buradan alanı kuşbakışı görüp incelemede bulundu. Bakan Çelik EXPO Kulesi"nde yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

2013"ten bugüne yoğun bir çalışma neticesinde EXPO alanı bu hale gelmiş bulunuyor. Büyük ölçüde, temizlik ve genelde peyzajla ilgili birkaç husus dışında tamamlanmış bulunuyor. En önemli simgesi biliyorsunuz kule. Şu anda tam 114 metre kottan bakarsanız, 101 metre yükseklikten EXPO alanını gözlemliyoruz. Gördüğünüz gibi kule de hemen hemen tamamlanmak üzere. Son rötuşları yapılıyor şu anda. Zeminde eksik gördüğümüz herhangi bir husus varsa gerek bugün gerekse önümüzdeki günler içerisinde bunları tek tek milimetrik olarak izliyoruz. Bunun için buradayım ve açılış gününe kadar da burada olacağız. İnşallah kazasız belasız işler biter.

EXPO 2016"NIN AÇILIŞINA ÜST DÜZEY KATILIM

EXPO 2016 Antalya sergi alanının açılışının da EXPO"nun görkemine yakışır nitelikte olacağına vurgu yapan Bakan Çelik, çeşitli ülkelerden bakanlık düzeyinde katılımlar olduğunu belirterek, "Şu an itibariyle 11 tarım bakanı, dışişleri ve ticaret bakanları olmak üzere geleceklerine dair bildirimde bulundular. Ayrıca yabancı misyon temsilcileri, büyükelçiler büyük oranda gelecek. 52 ülke oldu. Diğer katılımlarla birlikte 60 diyebileceğimiz bir katılım var. Ama 52 ülke katılacak, onları temsilen bir katılım olacak dedi.

Bakan Çelik, açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleşeceğini belirterek, "Sayın başbakanımız, sayın TBMM Başkanımız da teşrif edecekler. Hem Antalya"daki diğer açılışlar hem de EXPO"nun bizzat açılışında bulunacaklar dedi.

Bakan Çelik, kuleden inmeden önce kulenin yapımında çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Çelik EXPO Kulesi"nin ardından bitki heykeller, ülke bahçeleri, Türkiye tema bahçeleri, EXPO Serası"nda da incelemelerde bulundu.