Antalya Expo'da Ülke Bahçeleri Tamam

Antalya Expo'da Ülke Bahçeleri Tamam
Farklı kıta ve kültürlerden 51 ülkenin kendi bahçelerini kurduğu EXPO 2016 Antalya'da Türkiye, 2 ayrı pavilyonda temsil edilecek.

Farklı kıta ve kültürlerden 51 ülkenin kendi bahçelerini kurduğu EXPO 2016 Antalya"da Türkiye, 2 ayrı pavilyonda temsil edilecek. "Gelenekten Geleceğe Yansımalar" sloganıyla hazırlanan Türkiye pavilyonunda zengin Türk kültürü ile Türkiye"nin modern yüzü anlatılacak.

"Çocuk ve Çiçek" temasıyla 22 Nisan"da açılışı yapılacak EXPO 2016 Antalya"da, aralarında Japonya, Çin, Nepal, Güney Kore, İtalya, Almanya, Hollanda ve İngiltere"nin de bulunduğu 51 ülke, birbirinden renkli bahçeler kurdu. EXPO 2016 Antalya"nın ev sahibi Türkiye ise EXPO 2016"da 2 ayrı pavilyonda tanıtılacak. Türkiye pavilyonu sergi alanında batı kanalının sağ ve solunda iki ayrı alanda yer alacak. Türk pavilyonu için "Gelenekten Geleceğe Yansımalar" sloganından yola çıkılarak tasarım hazırlandı. Her iki pavilyonda yaklaşık 64"er m2 kapalı alan bulunuyor. Küp şeklindeki binaların dışı ise ayna kaplı. Gelenek kısmında yerden dönerek yükselen çiçek parterleri ayna ile buluşup, gelecek kısmında buluştuğu aynadan pergole formunda dönerek yukarıya doğru devam ediyor. Türk pavilyonunda "Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya"nın alt temaları olan tarih ve sürdürülebilirliğe vurgu yapılacağını belirten Proje Mimarı Halime Şenol, şunları söyledi: Gelenek bölümünde geçmişle ilgili tanıtımlar yapılacak ve geleceğe nasıl bir tohum serildiği vurgulanacak. Gelecek bölümünde ise, dünyamıza, değerlerimize sahip çıkmak ve sürdürülebilir kılmak için serpilen tohumdan ilerleyen Türkiye"nin yeni yüzü ve planları anlatılacak. Geleceğe miras bırakacağımız yaşanabilir bir çevre ve yeşil bir dünyaya vurgu yapılacak.

Küp şeklindeki binaların içinde duvara yansıyan projeksiyonlar aracılığıyla duvara yansıtılacak filmlerle de Türkiye"nin tanıtımı yapılacak.