Antalya artık çekilmiyor, Alanya İl Olsun!

Antalya artık çekilmiyor, Alanya İl Olsun!
Yaşanan son gelişmeler sonrasında Alanya'da vatandaşlar sosyal medya üzerinden paylaştı; "Antalya artık çekilmiyor. Alanya il olsun."

Alanya'da dün gece tarih yeniden tekerrür etti. Yıllardan bu yana süre gelen Antalya taraftarı, Alanya düşmanlığını bir kere daha yineledi.

Alanya halkının ve taraftarının dostça davranışına karşın Alanya'ya misafir takım olarak gelen Antalyaspor taraftarları 0-0 biten Alanyaspor - Antalyaspor mücadelesi sonrasında Alanya sokaklarına inerek adeta terör estirdi. Hem Alanya polisini hem de trafikteki vatandaşları zor duruma sokan Antalyaspor taraftarı bir de bu yetmezmiş gibi Alanyaspor taraftarlarının kendilerini kışkırttığını öne sürerek yolda, sokakta Alanyasporlu taraftarları darp etmeye kalktı. Bütün bu anlar ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile an be an kayıt altına alındı ve bizim gibi bir çok basın kuruluşuna ihbar edildi.

Bilindiği üzere Alanya'da bu olayları da sizlere,  vatandaşın haber alma özgürlüğüne dayanarak gerçek bir şekilde sizlere aktarmıştık. Gün boyunca sosyal medyadaki bir çok mecrada Antalyaspor taraftarlarının Alanyaspor'a ve Alanya halkına karşı bu tahriklere devam ettikleri öğrenildi. Bu isimler arasında kimler kimler yoktu ki. Bunları da zaten gün içerisinde haberlerimizde sizlere aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Antalyaspor taraftarları bunlarla da yetinmeyip Alanya'da tanıdıkları bir çok Alanyaspor taraftarını arayarak telefonla da sözlü taciz etmişler. Bunlar futbola yakışan şeyler değil. Unutmayalım, Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki; "ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim"

Elbette bütün Alanya halkı biliyor, bu yaşananlar artık bazı şeylerin tuzu biberi olmakla da kalmadı, adeta zurnanın zırt dediği yer oldu. Antalya'nın ilçesi durumunda olan ve Antalya tarafından sürekli Alanya'nın haklarının, bütçesinin sömürülmesine Alanya halkı artık iyi gözle bakmıyor. Antalya tarafından sürekli "KÖY" ithamı ile değerlendirilmekten, küçümsenmekten hoşlanmıyor. Tam aksine yılların vermiş olduğu baskı ile adeta haykırmak istiyor "Yeter artık İL OLALIM" diye.

Bunları nereden mi biliyoruz? Elbette yaptığımız haberlere siz değerli okuyucularımızdan aldığımız geri dönüşlerle ve teşekkür mesajları ile. Alanya halkı artık dolmuş durumda, adeta geçtiğimiz aylarda Alanya kalesinden fışkıran volkan fotoğrafı vardı ya, hani sosyal medyada yayılmıştı, işte aynen öyle. Vatandaş için Antalya, Alanya'da artık çekilmiyor. Alanya halkı artık "İL OLMALIYIZ" diyor.

Peki siz ne diyorsunuz?

İşte tarihte Antalyaspor taraftarının Alanya'ya karşı açtığı savaştan geçmişten günümüze tarihi bir örnek..

Alanyalı vatandaşların yaşanan son gelişmeler sonrasında sosyal medya üzerinden paylaştığı yorumlar..