Antalya Adliyesi'nde Arabuluculuk Merkezi Açıldı

Antalya Adliyesi'nde Arabuluculuk Merkezi Açıldı
Antalya'da Arabuluculuk Merkezi açılışına katılan Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, hukuki uyuşmazlıkların çoğunun arabulucular sayesinde 1 günden daha az bir sürede çözümlendiğini söyledi.

Antalya"da Arabuluculuk Merkezi açılışına katılan Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, hukuki uyuşmazlıkların çoğunun arabulucular sayesinde 1 günden daha az bir sürede çözümlendiğini söyledi.

Hukuki uyuşmazlıkların kısa sürede çözümlenmesi amacıyla kurulan Antalya"daki Arabuluculuk Merkezi, törenle hizmete girdi. Antalya Adliyesi"nin ikinci katındaki Arabuluculuk Merkezi"nin açılışına Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hasan Öztatar, Adalet Komisyonu Başkanı Süleyman Teke, Cumhuriyet Başsavcı Vekillerinden Mehmet Karakayı ile Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ve Antalya Arabuluculuk Derneği Başkanı Hayrullah Demir"in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Açılış töreninde konuşan Hasan Öztatar, arabuluculuk kurumunun Türkiye"de yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösterdiğini belirtti. Öztatar, Arkadaşlar arabuluculuk adalete hızlı erişimin bir adıdır. Davalarla bir konuda 200 ile 400 gün arasında sonuç alınabilirken, arabuluculukla sorunlar çok daha kısa sürede çözümlenmektedir. Bugüne kadar çözmüş olduğumuz 2 bin 500"e yakın uyuşmazlığın yüzde 87"si, 1 günde ya da bir günden daha az sürede çözümlenmiştir. Hiçbir hukuki uyuşmazlığı 1 günde ya da bir günden daha az sürede başka bir yöntemle çözemezsiniz dedi. 

ANTALYA"DA İLK RUSLAR YARARLANDI

Antalya"da ilk arabuluculuk hizmetinden, tatile gelen bir Rus aile yararlandı. Kaldıkları otelde 11 yaşındaki kız çocukları yaralanan Rus aile, sorunu yargıya taşımak yerine arabulucuyu tercih etti. Tarafları bir araya getiren arabulucu avukat Mehmet Kaya, otel ile aile arasında uzlaşmayı sağladı. Yapılan anlaşmayla otel yönetimi aileye üç hafta tatil hediye etti. Arabulucu Mehmet Kaya, bunun Antalya"nın ilk arabuluculuk örneği olduğunu söyledi.

- Antalya