Anneler Gününde Şehit Verdiği Oğluna Koştu

Anneler Gününde Şehit Verdiği Oğluna Koştu
Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde 1994 yılında 8 Mayıs Anneler Günü'nde şehit düşen Antalyalı Piyade Kıdemli Üsteğmen Kubilay Atik'in annesi Sevim Atik, bu anlamlı günde yine şehitlikteydi.

Ağrı"nın Doğubeyazıt İlçesi"nde 1994 yılında 8 Mayıs  Anneler Günü"nde şehit düşen Antalyalı Piyade Kıdemli Üsteğmen Kubilay Atik"in annesi Sevim Atik, bu anlamlı günde yine şehitlikteydi. Genç yaşta yitirdiği oğlunun kabrine koşan anneyi, bu acı gününde oğlunun devre arkadaşları yalnız bırakmadı.

Antalya"da binlerce kişi kaybettikleri annelerini " Anneler Günü"nde kabirleri başında anmak için mezarlıklara akın etti. Mezarlıklara gidenler arasında çocuklarını kaybeden anneler de vardı. Bunlardan biri de 8 Mayıs 1994 tarihinde  Anneler Günü"nde oğlunu şehit veren Sevim Atik oldu. Eşi İsmet Atik ve iki oğlu ile birlikte Uncalı"daki Garnizon Şehitliği"ne gelen 75 yaşındaki Sevim Atik"i, şehidin devre arkadaşları ile yakınları, yalnız bırakmadı. Oğlunun kabri başına oturup çiçeklerle donatan Sevim Atik, oğlu  Piyade Kıdemli Üsteğmen Kubilay Atik"in  Ağrı"da 1994 yılında 8 Mayıs  Anneler Günü"nde PKK"ya yönelik operasyonda şehit olduğunu söyledi. Oğlunun operasyona çıkmadan 1 gün önce kendisini arayıp  Anneler Günü"nü kutladığını anlatan Sevim Atik, şöyle dedi:

"Oğlum beni aradıktan sonra operasyona çıkmış. 22 yıl önce  Anneler Günü"nde şehit oldu.  Anneler Günü"nde oğlum bana gelemediği için ben ona geldim. Sağolsunlar devre arkadaşları da kendisini yalnız bırakmadı. Onlar da  Anneler Günü"nde şehitliğe gelip benim  Anneler Günü"mü kutladı."

Sevim Atik, 3 oğlu olduğunu, şehit oğlunun ortanca evladı olduğunu, şehit haberlerini duydukça yüreğinin yandığını söyledi. Sevim Atik, oğlunun şehit düşmesinden sonra kendisini yarım insan gibi hissettiğini anlattı. Şehitlerin arkasında yetim kalan çocukları gördükçe üzüntüsünün daha da arttığını anlatan Sevim Atik, "Benim şu anda adım atacak halim yok. Oğlum şehit düştüğünde 20"li yaşlarda gencecik bir üsteğmendi. Oğlumun arkadaşlarının birçoğu albay olarak emekli oldu. Ben gencecik oğlumu kaybettim. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin" diye konuştu.

Oğlunun acı haberini  Anneler Günü"nde aldığını anlatan Sevim Atik, "Bu nedenle  Anneler Günü bana çok acı veriyor. Her yıl  Anneler Günü"nde oğlumu ziyaret ediyoruz" dedi. Şehidin babası İsmet Atik de oğlunun kabri başucuna oturarak "Allah kimseye evlat acısı vermesin" sözleriyle duyduğu acıyı dile getirdi. 

Şehitlikte  Anneler Günü nedeniyle şehitlikteki tüm kabirlerin başına bayrak asıldı.