Anadolu Gençlik Derneği'nden Haziran ayı toplantısı

Anadolu Gençlik Derneği'nden Haziran ayı toplantısı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Haziran ayı Şube Sorumluları ve Şube Başkanları Toplantısı Ankara’da büyük bir heyecan ile gerçekleştirildi. Toplantıda şube sorumluları ve şube başkanlarına hitap eden Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, geçtiğimiz aylarda AGD’nin çok önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Programa katılım gösteren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ise Milli Görüş teşkilatlarının çalışmalarının önemine vurgu y

AŞKIMIZI YENİLEDİĞİMİZ PROGRAMLAR İCRA ETTİK” 

AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan, geçtiğimiz aylarda yapılan fetih programlarının önemine vurgu yaptı. Turhan konuşmasında şunlara değindi:
“Çok kıymetli çalışmaları her koşul ve şart altında yürüten bir teşkilata sahibiz. Gecesini gündüzüne katan, mücadeleden asla vazgeçmeyen davanın mensupları olarak, alın teriyle toz izi birbirine karışır. Davamızın özü budur.
Pandemi dönemi de olsa şükürler olsun hiçbir çalışmamızdan vazgeçmedik. Geçtiğimiz ay içerisinde mübarek Ramazan ayı iklimini hep beraber yoğun bir şekilde geçirmiş olduk. Geçtiğimiz ay içerisinde 3 tane çok önemli çalışmayı hamd olsun yerine getirdik.
Bunlardan bir tanesi; her Ramazan ayının son cumasını Kudüs Günü olarak icra ediyorduk ve bu sene de online da olsa Kudüs merkezli baktığımızı, Kudüs’ten vazgeçmeyeceğimizi, Kudüs’ün bizim için bir iman meselesi olduğunu, bir Kıblegah meselesi olduğunu yeryüzüne hep beraber haykırmış olduk. Kudüs’ün yanında olduğumuzu gösterdik.

İkinci olarak; Diyarbakır’ın Fethi programını şükürler olsun gerçekleştirdik. Diyarbakır teşkilatımızın yaptığı çalışmalar, Genel Merkezimizin online yaptığı etkinliklerle bundan 7 yıl önce başlattığımız çalışmanın ne kadar hayırlı olduğunu bir kez daha gösterdik. 500’den fazla sahabenin meftun olduğu Şehri Diyarbakır'ın, Peygamberler ve sahabeler şehri olarak anılması gerektiğini bir kez daha dünyaya haykırmış olduk. 
Ve yine geçtiğimiz haftalarda İstanbul’un Fethi programını gerçekleştirmiş olduk. Bu fetihler kronolojik bilgileri öğrenmek için değil, fetihten gerekli manaları almak, Sultan Fatih’in, Akşemsettin’in dayandığı ruhu gençlerimize aktarmak gayretini göstermek için bu çalışmaları icra ettik. Bu fetih programlarını yaparken; yeni fetihlere olan aşkımızı, Gazze’yi kurtaracağımızı, Kudüs’te kılacağımız namazı, Doğu Türkistan’ı kurtaracağımızın aşkını ve heyecanını yeniledik. O açıdan fetih programlarını ortaya koymuş oluyoruz.”


TURHAN: “KUKLAYI DEĞİL, KUKLACIYI HEDEFE ALAN BAKIŞIMIZI TEKRAR ORTAYA KOYDUK” 

“Tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür etmek isterim. Ne zaman İslam coğrafyasına dair bir problem olsa hemen duruşunuzu, tavrınızı ortaya koyuyorsunuz. İzzetli, şerefli bakışınızı ortaya koyuyorsunuz. Erbakan Hocamızın, Sultan Selahaddin’in, Hz. Ömer’in yolundan gittiğinizi göstermek için Kudüs davasına sarılıyorsunuz. Bu sene yaşanan bu zulümler esnasında da Mescid-i Aksa, Gazze, Kudüs topraklarına dair meydanlara ilk dökülenler sizler oldunuz. 
Sadece basın açıklamaları ve kınama yapmak için bu meydanlara katılmadınız. Milli Görüş’ün kuklayı değil kuklacıyı hedef alan bakışını hep beraber göstermiş oldunuz. İsrail’in sadece güçten anladığını, kınamayla bu sürecin geçiştirilemeyeceğini, bir an önce bununla alakalı harekete geçilmesi gerektiği ile ilgili tavrınızı ortaya koydunuz. İncirlik’in önünde bu noktadaki tavrınızı ortaya koydunuz. Burasının milletimiz ve İslam coğrafyası için tehlikeli bir yer olduğunu göstermek adına tavrınızı ortaya koydunuz.  
Geçtiğimiz aylarda bu çalışmaları yaptık diye yetinecek miyiz? Tabi ki hayır. Yaz dönemine giriyoruz. Önemli bir sürecin içerisine giriyoruz. Milli Gençliğin yıllardır en temel çalışmalarından birisi olan yaz etkinliklerimizi bu yılda tüm teşkilatlarımızla icra etmiş olacağız. Şehirlerimizdeki gençlerimize ulaşmak adına en sistematik çalışmaları ortaya koymuş olacağız.“
KÖYLÜ: ”MİLLİ GÖRÜŞ TEŞKİLATLARI ET İLE TIRNAK GİBİDİR!”

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ise Milli Görüş teşkilatlarının çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
Köylü, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
“Rahmetli Erbakan Hocamız gençleri çok severdi ve gençliğe büyük önem verirdi. İstikbali yoğuracak, şekillendirecek, milletimizin geleceğine imza atacak olanlar bu hayırlı gençlik çalışmalarını yerine getirenler olarak sizlersiniz. 
Sizler bir taraftan gençliğe yönelik hayırlı çalışmalar yaparken, bizler de bir tarafta mağdur bırakılmış, aç ve yoksul bırakılmış insanların elinden tutmak, onlara ümmetin bir parçası olduklarını hatırlatmak ve Müslümanlar arasında irtibat bağlantısı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. 

Aslında baktığımızda AGD-MGV’nin Cansuyu Derneği’nden, Cansuyu Derneği’nin AGD-MGV’den bir farkı yoktur. Sadece faaliyet alanları farklıdır. Tüm Milli Görüş teşkilatları gövdenin bir dalıdır. Faaliyet alanları farklı olsa da özünde hepsi aynı ruh ile çalışmalarını sürdürmektedir. Et ile tırnak gibidir.
AGD’mizle beraber 50 yıldır olduğu gibi bundan sonrada gençliğimizin ve milletimizin ihyası için koşturmaya ve hayırlı çalışmalar içerisinde beraber hareket etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin 81 ilinde hayırlı çalışmalar ile mazlumların gür sesi, gençliğin ümidi olma gayretini sürdüreceğiz.”