ALTSO’dan Sigorta Acentelerine Eğitim

ALTSO’dan Sigorta Acentelerine Eğitim
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) ile Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) işbirliğinde, sigorta acentelerine ‘Sigorta Acente Muhasebesi Eğitimi’ gerçekleştirildi. 

ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bacaksızoğlu, Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) Başkanı İbrahim Düzenli ve çok sayıda sigorta acentesi yetkilisi katıldı. 
ALTSO Yönetimi olarak her sektörün sorunlarına ve sektör gelişimine büyük önem verdiklerini aktaran ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bacaksızoğlu, sigorta sektörüne yönelik olarak daha önce çok sayıda toplantı düzenlediklerini belirterek, “Üyelerimizin talepleri doğrultusunda, toplantılarımız ve eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

DÜZENLİ’DEN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
Eğitimli yetkin personel ve eğitimli yetkili acentelerle sektörün hak ettiği pozisyona geleceğini söyleyen ANSAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Düzenli ise "Eğitim faaliyetlerine son derece önem veriyoruz. İmkânlarımız doğrultusunda mesaimizin çoğunu bu konuda harcıyoruz. Kişi başına sigorta tüketimi en düşük olan ürünlerden biri hala sağlık sigortası ve hayat poliçeleri. Bu konuda kat edilecek büyük bir yol bulunuyor. Acentelerin daralan iş hacimleri için en temel satış büyüme konusunu bu doğrultuda sağlık ve hayat poliçeleri teşkil ediyor. Bu konuyu ANSAD olarak çok önem veriyoruz. Biz bir siyasi parti değiliz. Biz bir meslek örgütüyüz. Mesleki gelişimimizle refah seviyemizin hedefi doğrultusunda ben, sen, o demeyi bırakıp biz diyerek gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, güçlü olalım. Yönetim kurulumuzda hiçbir menfaati olmadan işimizden, ailemizden fedakarlık yaparak bu asil görevi severek ve çok çalışarak sizlerin desteğiyle en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu eğitimde bize ev sahipliği yapan ve her türlü desteği veren ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin'e teşekkür ederim" dedi.

Düzenli’nin konuşmasının ardından Polisoft Yazılım AR-GE Müdürü Volkan Kamadan tarafından katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı. Kamadan, "Sigorta aracıları neden bir ticari yazılıma ihtiyaç duyarlar? Buna ilk belirleyici etken eğer bir sigorta aracıları birden fazla sigorta şirketinin acenteliğine sahipse temelde yaşanan en büyük problem gerçek gerileme listelerine ulaşamama ya da ulaşmak için çok fazla efor harcama. Diğer bir problem yine sigorta şirketleriyle mutabakat sağlama ihtiyacı “ dedi.