ALTSO Meclisi Toplandı

ALTSO Meclisi Toplandı
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayı olağan meclis toplantısı 27 Eylül 2016 Salı günü, ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Gürcistan ve KKTC'den sonra Rusya'ya da kimlik belgeleriyle girişin gündemde olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Rusya ile Türkiye arasında kimlikle girişin sağlanması için daha önce talepte bulunmuştuk. Bu talebimizi yenileyip elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Açılış, yoklama ve mazeretlerin görüşülmesinin ardından meclis üyelerine hitap eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, konuşmasının başında Mardin ve Şırnak’ta dün şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.


ŞAHİN: “YENİ BÖLÜMLERİ ÇEKİLECEK”
Geçtiğimiz yıl Finlandiya Fox Tv’de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran ‘Alanya’nın Kahramanları’ adlı dizinin bu yıl yeni bölümlerinin çekileceğini açıklayan Başkan Şahin, “Alanya’mızda yaşayan Finlandiyalıların buradaki sosyal yaşamlarından kesitlerin olduğu ve diğer İskandinav ülkelerinde de yayınlanan dizimiz izlenme rekorları kırdı. Bu dizi sadece TV de yayınlanmadı. İnternet üzerinden de yayınlanarak 1 milyon rakamına ulaşıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde dizinin yeni sezonu için çekimlere başlanacak ve ALTAV ile birlikte dizinin çekimlerini takip edeceğiz” dedi.


ŞAHİN: “MOSKOVA FUARINDA DİLE GETİRMİŞTİK”
Moskova Fuarı’nda Rusların Türkiye’ye kimlikle girişi hususunda taleplerde bulunduklarını açıklayan Başkan Şahin, “Resmi bir şey yok ama Rusların ülkemize kimlikle girmesi hususunu ulusal basın yazdı. Eğer Ruslar kimlikle giriş yaparsa turizmde çok farklı bir şey yaşarız. Bu konuda bastıracağız. Rusya’da pasaport almak maliyetli.En kısa dönemde Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Alanya’ya gelmesini sağlamaya çalışacağız. Rusya’ya desteğin uzatılmasını talep edeceğiz. Bütün kış Avrupa ve Rusya’daki tur operatörlerine yönelik çalışacağız” dedi.

ŞAHİN: “ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI DİLE GETİRDİK”
ALTSO’ya kayıtlı perakende ve toptan gıda ticaret ve imalatı işi ile iştigal eden komite üyeleriyle birlikte Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ettiklerini belirten Başkan Şahin, “Üyelerimizin genel sorunlarını, karşılaştıkları zorlukları Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e ilettik. Kendisinden üyelerimiz için kolaylık istedik” dedi.


EV KADINLARI YARIŞIYOR
Ev eksenli üretim yapan kadınların katıldığı ‘Ev Kadınları Yarışıyor’ sloganıyla bir yarışma düzenlediklerini belirten Başkan Şahin, “Söz konusu yarışmada evde üretilen ve pazarlanabilen gıda ürünleri hariç ürünleri dikkate aldık. Bu yarışma ile geçmiş yıllarda ile genelinde yapılan yarışmayı Alanya’mızda da gerçekleştirerek geleneksel hale gelmesi yönünde güzel bir adım atmış olduk” dedi.


ŞAHİN: “SERTİFİKALARI VERDİK”
Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle Emlak Danışmanlığı Kursu düzenlediklerini aktaran Başkan Şahin, eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verdiklerini söyledi.
Başkan Şahin, Medical Park Hastanesi’yle birlikte düzenlenen sağlık seminerlerine de devam ettiklerini vurgulayarak, eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini dile getirdi.
Başkan Şahin ayrıca, Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili de ALTSO Meclis Üyelerine bilgiler aktardı. 
Son olarak önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek ALTSO seçimlerine de değinen Başkan Şahin, “ALTSO seçimimiz 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilecek” dedi.