ALTSO'da Yoğun Gündem

ALTSO'da Yoğun Gündem
Alanya ALTSO'da yoğun gündem..

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak ayı olağan meclis toplantısı 22 Ocak 2019 Salı günü ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından meclis üyelerine aktarıldı.
Konuşmasının başında 2018 yılının değerlendirmesini yapan Başkan Şahin, “2018 yılını artık geride bıraktık. 2019 yılının hepimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini, Alanya’mız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim “ dedi.

ŞAHİN: “VERDİĞİMİZ SÖZLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Göreve geldikleri 2013 yılı Haziran ayından itibaren ilk 6 ay içinde söz verdikleri bütün projeleri gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Şahin, “ALTSO Ankara İrtibat Ofisi, ALTSO Akademi, Vize Ofisi, Cenaze Aracı gibi söz verdiğimiz projeleri göreve gelir gelmez gerçekleştirdik. Bunların yanında daha önce söz vermemiş olmamıza rağmen doğalgaz kampanyası, ALTSO Turizm MYO, Türkler Toptancı Hali gibi birçok konuda da ciddi çalışmalar yaptık ve sonuçlandırdık. Önümüzdeki süreçte de Alanya AKDAĞ Kayak Merkezi, Golf Alanları, Güzelbağ Sanayi Sitesi, Marka Oteller, İskele – Yat Limanı Değişimi, Mahmutlar ve Konaklı’ya Noter gibi projelerle Alanya’mıza hizmet edeceğiz” dedi.

AHEP’E ARAÇ DESTEĞİ
Projelerin yanı sıra geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler konusunda da meclis üyelerini bilgilendiren Şahin, “Eğitime büyük önem veriyoruz. Bunu her platformda da dile getiriyoruz. Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun gayretleriyle Alanya’mıza devlet üniversitesi kuruldu. Biz ALTSO olarak buna ALTSO Turizm MYO’yu yaparak destek olduk. Yine Sayın Bakanımızın önderliğinde Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi kuruldu. Bu üniversitemizde de rektörlükçe kullanılacak bir araç eksikliği söz konusuydu. Biz de yönetim kurulu olarak toplandık, konuştuk. Kısıtlı bütçemizle elimizi taşın altına koyduk ve 2018 trafik çıkışlı otomatik vites passat otomobili AHEP Üniversitesi’ne düzenlenen törenle teslim ettik. Sonrasında da 21 Ocak 2019 günü AHEP Rektörü Mehmet Durdu Öner, 11 Ocak 2019 günü de AHEP Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş bizlere bir nezaket ziyareti gerçekleştirerek, araç desteğimiz ile ilgili tarafımıza plaket takdim ettiler” diye konuştu. 

ANTALYA TEMASLARI
18 Ocak 2019 Cuma günü gerçekleştirilen Antalya temaslarını da meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Şahin, “Yeni göreve başlayan Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Alanya’da görev yaptıktan sonra Antalya’ya tayini çıkan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aydın Çolak ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i Antalya’da ziyaret ederek, görevlerinde başarılar diledik” dedi. 

ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR
Antalya ve Alanya’nın oldukça güvenli bir şehir olduğuna ziyaretlerde değindiklerini belirten Başkan Şahin, “Antalya İl Jandarma Komutanımızı ve Antalya Emniyet Müdürümüzü ziyarette bölgemizin güvenliğinden son derece memnun olduğumuzu belirttik. Alanya’da Başsavcımız Sayın Yunus Emre, Emniyet Müdürümüz Sayın Alper Avcı ve Jandarma Komutanımız Sayın Serkan Akbaba’nın koordineli bir şekilde çalışarak başarılı operasyonlarla şehirde huzuru tesis ettiklerini söyledik. Kendilerine bir kez daha çok teşekkür ederim, Alanya ve Antalya’mız ne iş yaptığını bilen güvenli ellerde” dedi.