Alper Kutay'dan Mehter Takımına..

Alper Kutay'dan Mehter Takımına..
Alanya'da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Feyzi Açıklaın'ın köşe yazısına aynı gazetenin diğer bir köşe yazarı Alper Kutay sahip çıktı. Kutay Alanya Belediyesi Mehter Takımına adeta Hodri Meydan dedi.
Geçtiğimiz Cuma günü Alanya'da ilginç bir olay meydana gelmiş ve Alanya Belediyesi Mehter Takımı kendileri hakkında köşe yazısı yazan ve eleştiren köşe yazarının evinin önünde bir saat Mehter dinletmişti.

Tamda bu olayın ardından aynı yerel gazetede köşe yazarlığı yapan Alanya'nın sevilen köşe yazarlarından Alper Kutay bugün kü köşe yazısında bu konuya yer verdi. Kutay adeta Mehter Takımına açık davet verdi..

İşte Kutay'ın o köşe yazısından bazı paragraflar;

"HAFTA sonu Alanya'daki bazı gazetelerde ilginç bir habere yer verildi.

İddia odur ki, Yeni Alanya'da köşe yazarlığı da yapan, yazı ve fikirleriyle kentin pek çok önemli sosyal sorununa dikkat çeken Diş Hekimi Feyzi Açıkalın'ın kendileriyle ilgili kaleme aldığı bir yazıya içerleyen Alanya Belediyesi Mehteran Takımı, geçen Cuma soluğu Açıkalın'ın evinin ve ofisinin de bulunduğu binanın önünde almış, trafik akarken, araç sürücüleri ve yoldan geçen yayaların şaşkın bakışları eşliğinde, Açıkalın'ın bulunduğu binaya doğru dakikalar boyunca müzik çalıp şarkılar söylemiş.

Açıkalın'ın yazılarını hiç kaçırmadan okurum, bu haberler üzerine açıp yeniden okudum, Mehteran Takımı'nın alınıp güceneceği bir ifade bulamadım, bu bir.

İkincisi; Velev ki Açıkalın, herhangi bir köşe yazısında Mehteran Takımı'nı eleştirdi. Verilecek yanıt, gösterilecek tepki bu mudur? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Diyelim ki, Feyzi Açıkalın herhangi bir makalesinde Mehteran Takımı'nı eleştirdi, bu da bu işin başındaki isimleri kızdırdı. Yok mudur bir basın bürosu, yok mudur yazıya yazıyla karşılık verme formülü?

Bu "ilginç tepki" meselesinden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in bilgisi var mıdır, yoksa tamamen bir işgüzarlık örneği mi sergilenmiştir, bilmek, öğrenmek gerekir.

Aksi takdirde, "Vay, sen misin beni eleştiren" deyip her olumsuzlukta soluğu eleştiri sahibinin evinin, işyerinin, ofisinin önünde alırsa, Mehteran Takımı epey mesai harcar, benden uyarması.

Mehteran Takımı'nın kendine özgü iki ileri bir geri gitmesi misali, daha kurulmadan, fikir aşamasındayken dahi bir adım ilerideydi, kurulup başarılı organizasyonlara imza atınca ileriye doğru ikinci adımını da atmıştı, ama bu son hareket, Mehteran Takımı'nı ve o ekibi, Feyzi Açıkalın'ın evinin ve ofisinin bulunduğu binanın önünde götürerek bir adım geriye götürmüş oldu.

Böylece, "iki ileri bir geri" giderek aslında hakiki bir Mehteran Takımı olduğunu da tescillemiş oldu desek, sanırım abartmış sayılmayız.

(DİP NOT: Eğer bu yazıma gücenip alınırlarsa ve Fevzi Açıkalın'a verdikleri cezayı (!) bana da uygun görürlerse, açık adresim bellidir, kime sorsalar gösterirler. Mesai saatleri içerisinde Yeni Alanya Gazetesi'nin bulunduğu binanın önüne bekleriz efendim.)"