Alman filozoftan Türkiye’ye övgü

Alman filozoftan Türkiye’ye övgü
Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde eşi birlikte yaşayan Alman filozof yazar Prof.Dr. Alfred Kosing Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs mücadelesinde Türkiye 53 ülkeye yaptığı tıbbi yardımda Avrupa sınıfta kalmıştır dedi.

Haber:MEHMET AL

Alanya'da yaşayan ve felsefe kitaplarıyla dünyaca tanınan 92 yaşındaki Alman filozof yazar Prof. Dr. Alfred Kosing, koronavirüs mücadelesinde Türkiye'nin Avrupa'da örnek olduğunu söyledi. 1983-1988 yılları arasında 5 yıl Dünya Filozoflar Dernekleri'nin de başkanlığını yapan Kosing, "Türkiye bu sağlık sistemiyle Avrupa'yı geçmiştir. Türkiye bu virüs ile ilgili en erken davranan ülke olmuştur. ABD, Çin, İngiltere, İtalya ve diğer Avrupa ülkeleri sağlıkta sınıfta kalmıştır. İyi ki Türkiye'ye yerleşmişim" dedi.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ
Türkiye'nin 53 ülkeye yaptığı milli imkanlarla üretilen tıbbi yardımlarda bulunduğunu hatırlatan Kosing, "Bu yardımlar Avrupa ülkelerini şaşırttı. Türkiye artık eski Türkiye değil, güçlü bir ülke olmuştur" dedi. Alman filozof, bu büyük değişimde en büyük payın ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu vurguladı. Kosing "Artık tek hayalim Avrupa ülkelerinden daha çalışkan, halkını ve mazlumun yanında olan koca yürekli insan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tanışmaktır" ifadelerini kullandı. Alanya'da 20 yıldır Türk komşusu olan Fatma Özsüer ise Kosing'in tam bir Türkiye aşığı olduğunu anlattı. Alfred Kosing'in eşi Brigette Kosing'in de ekonomist ve güzellik uzmanı olduğunu belirten Özsüer, "Kosing çifti Türkler için her şeyi yapmaya hazır insanlar. Bana 'ölürsek bizi Alanya'ya defnedin' diye vasiyet ettiler" diye konuştu.