Alanyalılar Gecesine Yoğun İlgi

Alanyalılar Gecesine Yoğun İlgi
Bu yıl 5. kez düzenlenen 'Alanyalılar Gecesi' Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezinde Alanyalıların yoğun ilgisiyle kutlandı.

Alanya Kent Konseyi'nin Alaiye Şehitleri Anma ve Kültür Gezisi kapsamında düzenlediği geceye 1.100 kişi katıldı.
Geceye katılanlar fıstıklı Alanya limonatası ile karşılandı, ardından yemeğe geçildi.

Yemek sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası verdiği Halk Müziği Konseriyle katılanlara müzik ziyafeti sundu. 
Alanya Kent Konseyi'nin düzenlediği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği geceye, 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'lı Başkanı Mevlüt Uysal, yine Alanya'lı olan, 22. dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç, Alanya Kent Konseyi ile gelen 400 Alanya'lı ve İstanbul'da yaşayan Alanyalılar katıldı.

KOÇAK ''MEVLÜT UYSAL ALANYA'YA VE ALANYALILARA HİZMET ETMEYİ GAYE EDİNMİŞ BİRİDİR''
Yemek sonrası kürsüye çıkan gezi koordinatörü Faruk Nafiz Koçak, 'Çok iyi ağırlanıyoruz, sizler adına İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum' dedi.
Koçak, 'Başkan Uysal'ın Belediye Başkanlığı döneminden yıllar önce İstanbul'da dernek kurarak Alanyalılara hizmet edinmeyi gaye edinmiş, İstanbul'daki ilk derneğin yöneticilerinden biridir.
Bu hizmetlerinden dolayı yine şükran duygularımızı aksettirmek istiyorum' dedi. Şimdilerde bu dernek yeniden faaliyete geçti, yeni yöneticilere, yeni görevlerinde başarılar diliyorum, tekrar başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu. Koçak'ın ardından,
Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

ÖZCAN ''160 KİŞİYLE BAŞLADIK, BUGÜN 400 KİŞİYİZ''
Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan konuşmasında 'Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın 22. dönem TBMM başkanım, değerli Alanyalılar, değerli basın mensubu arkadaşlarım, en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Güneşin gülümsediği şehirden sevgiler gönderiyorum. Sizlerle bu gece burada olmak bizim için büyük bir gurur ve büyük bir onur. Bizler bunu 5 senedir yapıyoruz, Alanya Şehitlerinin 100 yılında anma etkinliğini başlattık.' diyen Özcan sözlerine şöye devam etti.
Diyoruz ki ''Tarihini bilmeyen nesiller, geleceğine yön veremez'' tarihimize sahip çıkalım yoluyla bu anlamlı kültür turunu başlatmış olduk. Bizler gün geçtikçe çoğalarak geliyoruz, 160 kişiyle başladık, şu anda 400 kişiyle İstanbul'dayız. Gittiğimiz şehirlere de ticari olarak bir canlılık getiriyoruz. Bu gecede bizlere destek veren sayın başkan Mevlüt Uysal'a sizler adına çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Bizlerle ilgilenen tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum, hepinize sevgilerimi sunuyorum' diyerek konuşmasına son verdi. 
Kent Konseyi Başkanı Özcan, Uysal, Arınç ve gecede emeği geçenlere plaket takdim etti.

UYSAL ''BU ORGANİZASYONU BAŞLATAN VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM''
Özcan'dan sonra kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuşmasına 'Değerli Kent Konseyi Başkanımız, değerli hemşerilerim öncelikle hoşgeldiniz.
Alanya'dan gelenlere hoşgeldiniz diyorum, İstanbul'dan gelenlere hoşgeldiniz diyorum. 
İnşallah hepiniz burdan memnun olarak ayrılırız, seneye tekrar buluşuruz. Kent Konseyinin çalışmaları sayesinde Alaiye Şehitliğini duydum. Türk tarihinde, Osmanlı tarihinde çok önemli bir olay.
Ben özellikle Kent Konseyimize, bu işi başlatanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. 
Alanya'dan 400 kişi geldi, İstanbul'dan 600 kişi katıldı, burada bin kişiyi geçtik. Alanyalıların gerektiği zaman nasıl bir araya geldiğini görmüş olduk' dedi.
Uysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü 'Bülent Arınç abimiz Meclis Başkanı olarak Alanya'ya büyük bir gurur yaşattı.
Arkasından Dışişleri bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, şimdi ise Şahsım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelerek ve bu görevleri en iyi şekilde yaparak bu gururu yaşatmak istiyoruz. İnşallah o koltuktan ayrılırken de en iyi şekilde bırakıp o gururu ve mutluluğu hep beraber bu mutluluğu yaşarız.
Bir ilçe adına baktığımız zaman sizler, her sene yaklaşık 800 km yoldan gelip dedelerini ziyaret etmek, bu tarihi olayı zihinlerde canlı tutmak adına bu organizasyon,diğer şehirlere örnek bir hadise olması vesilesiyle bunu başlatan ve emek çeken Kent Konseyine teşekkür ediyorum.
Ben bu organizasyonu başlatan Alanya Kent Konseyinin başlattığı bu organizasyon büyüyerek devam ediyor ve etmeli. Ben bir kez daha Kent Konseyine ve emek çekenlere canı gönülden teşekkür ediyorum.

Ayrıca 3-4 günlük yolda kalkıp gelen bu zahmete katlanan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Sizin sayenizde İstanbul'daki Alanyalılarla buluşuyoruz, her sene sayımız artarak bu organizasyonları yapıyoruz. Arkadaşlarımız dernek kurdu, artık inşallah bu dernek sayesinde daha sık bir araya geliriz. Bu dernek için emek çeken arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Başakşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde şunu söylemiştim, Alanya'dan İstanbula'a bu organizasyon için kaç kişi gelirse gelsin altından kalkarız demiştim. Şimdi bütün Alanya gelse de altından kalkarız. 

Şuınu da söylemek istiyorum, biz görevlerimizi bıraksak bile, bu organizasyon bu kadar büyüdükten sonra devam edecektir. Ben tekrar hepinize hoşgeldiniz diyorum, iyi akşamlar diliyorum' diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Alanya'dan gelen Efeler zeybek gösterisi yaptı. 
Daha sonra Uysal, Nurhan Özcan'la birlikte tüm masaları dolaşıp herkesle sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Alanyalılar Başkan Uysal ile bol bol fotoğraf çektirip, yeni görevinde başarılar diledi. 
Geceye katılanlar ilerleyen saatlerde, Alanya'nın yöresel sanatçılarının çaldığı hareketli parçalarla dans ederek geceyi sonlandırdı.