Alanya’daki o projeye başvurular başladı

Alanya’daki o projeye başvurular başladı
Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi’ne öğrenci başvuruları 25 Nisan 2022 Pazartesi itibariyle başladı.

Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi’ öğrencilerin okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan, örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak sene kaybı olmadan hafızlık yapabilmelerine imkân sağlıyor. Bu proje ile örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin de desteklenmesi amaçlanıyor.

SPORTİF ETKİNLİKLER OLACAK

Bununla birlikte hafızlık eğitimi sürecinde çeşitli sosyal-sportif ve kültürel etkinliklerle öğrencilerin ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerine yardımcı olunacak. Proje kapsamında öğrencilerin hafızlık gibi bir unvan ve beceri kazanmaları yanında ayrıca şahsiyet sahibi olma, millî, manevî, ahlâkî, kültürel ve insanî değerlerin içselleştirilmesinde Kur’an-ı Kerim ayetlerinin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanan, her ortam ve şartta inandığı değerlerden ödün vermeden yaşayan ve inandığı değerleri savunan, kendisi ve toplumu için faydalı olmayı hedefleyen gençlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

2 YILDA HAFIZ OLACAKLAR

Yapılacak sınav neticesinde projeye katılma hakkı kazanan erkek öğrenciler Nebahat Şifa İmam Hatip Ortaokulu’nda, kız öğrenciler ise Mahmutlar İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitimlerine devam edecek. İsteyen erkek öğrenciler Alanya Müftülüğü’ne bağlı İbrahim Başkaptan Erkek Kur’an Kursu’nda, kız öğrenciler ise Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kız Kur’an Kursu’nda yatılı kalabilecek. ‘Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı imkânlar doğrultusunda özel müfredat uygulanacak. Titizlikle hazırlanan programda okul dersleri, hafızlık dersleri ile birlikte yürütülecek. Alanında uzman Kur’an Kursu öğreticileri eşliğinde öğrencilerin iki yıl içerisinde hafız olmaları hedefleniyor.

8 HAFTA HAZIRLIK KURSUNA KATILACAKLAR

4’üncü sınıfı bitirecek olan öğrencilerin başvuru yapabileceği projeye başvurular öğrencinin kayıtlı olduğu ilkokul idaresine veya //nebahatsifaahl.meb.k12tr/ ‘Hafız İHO Başvuru Bölümü’nden yapılabilecek. Başvuruda bulunan öğrenciler yapılacak olan akademik sınavda ve mülakat sınavında başarılı olursa 8 hafta sürecek olan ‘Hafızlığa Hazırlık Kursu’na katılacak. Kursun son haftasında yapılacak olan mülakat neticesinde başarılı olan öğrenciler kesin kayıt hakkı kazanacak. Sınav giriş bilgileri, başvuru esnasında belirtilen telefon numarasına kısa mesaj yoluyla bildirilecek.

Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi’ne başvuru ve sınav tarihleri ise şu şekilde:
Başvuru Tarihleri:
25 Nisan 2022-27 Mayıs 2022
Sınav Tarihi: 28 Mayıs 2022
Sınav Saati: 10.00
Sınav Yeri: Nebahat Şifa İmam Hatip Okulu Öğrenci ve velileri ayrıntılı bilgiye Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden ve İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu’ndan ulaşabilecek.