Alanya’da yasağa rağmen fırınlar doldu taştı

Alanya’da yasağa rağmen fırınlar doldu taştı
İçişleri Bakanlığı’ndan sosyal destek grupları ve fırıncılar tarafından ekmeğin dağıtılacağı açıklaması yapılmasına rağmen Alanya’da vatandaşlar sabahın erken saatlerinde fırınlara hücum ettiler.

Sokağa çıkma yasağı 30 büyükşehir ve Zonguldak ilimizde iki gün boyunca devam edecek. Vatandaşlar, “Fırınlar açık mı, ekmek nasıl dağıtılacak?” gibi soruları vatandaşlar merak ediyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili sorular yanıt bulmuştu. Bakanlık ekmek dağıtımı ile ilgili, "Başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere, Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla vatandaşlara ekmek ulaştırılacaktır." açıklamasında bulundu.

FIRINLAR AÇIK MI?
Fırınların açık olup olmayacağı ile ilgili açıklama dün gece yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ek genelgede, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı iş yerlerinin açık olacağı belirtildi. Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli araçlar ve çalışanlar, sokağa çıkma yasağının dışında tutuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere, Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla vatandaşlara ekmek ulaştırılacaktır." denildi.

ALANYA’DA FIRINLAR DOLDU TAŞTI
Alanya’da ise sabahın erken saatleri ile birlikte vatandaşlar fırınlara akın ettiler. Dün gece ekmek bulamayan vatandaşlar fırınlara giderek, ekmek almak için sıraya girdiler. Yasağa rağmen çıkan vatandaşlar ise nerden ekmek temin edeceklerini bilemediklerini belirttiler.