Alanya yeni hükümet konağına kavuşuyor

Alanya yeni hükümet konağına kavuşuyor
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, yeni Alanya Hükümet Konağı’nın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun gayretleri ve girişimleri neticesinde, 06.04.2021 tarihli ve 3782 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Antalya İli Alanya İlçesi, Hacımehmetli Mahallesinde bulunan 19.301,148 m2’lik alanın Hükümet Konağı yapılmasını teminen İçişleri bakanlığımıza devri gerçekleşti.  Kararın ardından Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, yeni Hükümet Konağının yapılacağı alanda bir takım incelemelerde bulundu. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer yeni Hükümet Konağı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Her sene Alanya nüfusunun artarak devam etmesiyle birlikte vatandaşlarımıza daha verimli bir hizmet sunabilmemiz için yeni bir Hükümet Konağı ihtiyacımız doğmuştu. Bugün almış olduğumuz güzel haber ile Alanya'ya yakışır bir Hükümet Konağının yapılacağını duyurmanın mutluluğu içindeyiz. AK Parti Alanya İlçe Başkanı Sn. Mustafa Toklu ile bugün yeni Hükümet Konağı yapılacak arazide incelemelerde bulunduk. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, konuyu yakından takip eden Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Alanya’mıza yapılacak yatırımlara bir yenisini daha ekleniyor”

Alanya için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Toklu ise şunları söyledi: “ Hükümetimiz tarafından Alanya’mıza yapılacak yatırımlara bir yenisini daha ekleniyor. Dünyanın en önemli turizm bölgesinden biri olan Alanya’mıza yakışır bir Hükümet Konağı ile vatandaşlarımıza daha kaliteli, hızlı ve etkin hizmet sunmayı hedefliyoruz. 06.04.2021 tarihli ve 3782 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Hacımehmetli Mahallemizde bulunan 19.301,148 m2’lik alanın Hükümet Konağı yapılmasını teminen İçişleri bakanlığımıza devrinin gerçekleştiği haberi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yeni Hükümet Konağımızın şimdiden Alanya’mıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu denli önemli bir yatırımın Alanya’mıza kazandırılacak olmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, desteğini esirgemeyen  Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve bölge Milletvekillerimize teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.”