Alanya'ya 2 Yılda 52 Park Kazandırıldı

Alanya'ya 2 Yılda 52 Park Kazandırıldı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2 yıllık hizmet süresi boyunca ilçeye 52 park kazandırdıklarını söyledi. Alanya Belediyesi, 2 yıl içinde yaptığı yeni park ve sosyal yaşam alanlarla ilçeyi cazibe merkezi haline getiriyor.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2 yıllık hizmet süresi boyunca ilçeye 52 park kazandırdıklarını söyledi.

Alanya Belediyesi, 2 yıl içinde yaptığı yeni park ve sosyal yaşam alanlarla ilçeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, iki yılda 52 park, 207 adet yaşam boyu spor aletini ilçeye kazandırdıklarını ifade ederek merkezin yanı sıra yeni mahallerde de 14 parkın yapımına devam ettiklerini, 12 yeni parkın ise uygulama projelerinin tamamlandığını söyledi. Özellikle Keykubat ve Yıldız Parkı ’nda şehrin kültürel ve tarihi dokusunu ön kullanılan plana çıkarmak için kullanılan Selçuklu Devleti ’nin önemli simgeleri dikkat çekti. Parklarda ayrıca engelli bireyler de unutulmayarak, tüm parklara engelli çocukların da kullanabileceği çocuk oyun grupları yerleştirildi. Parkların giriş ve çıkışları, park yolundaki kaldırımlar engelli çocuk ve vatandaşlara uygun şekilde yapıldı. Bazı parkların içine ise; tekerlekli sandalyeler için engelli şarj istasyonları konuldu.
Alanya ’yı daha yeşil ve daha çok nefes alan bir kente dönüştürmek istediklerini belirten Başkan Yücel, “Halkımızın rahatça eğlenip dinlenebileceği sosyal yaşam alanlarının sayısını hızla arttırıyoruz. 2 yılda 52 park çalışması yaptık. Hem merkezde, hem belde mahallelerde hem de en ücra mahallemizde parklar yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Amacımız vatandaşlarımızı mutlu etmek. Alanya ’yı daha yeşil ve daha yaşanılır bir kent haline dönüştürmek.” dedi.

Alanya Belediye Binası ’nın yerinede, şehrin imajını değiştirecek bir kent meydanı kazandıracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Yücel, “Alanya Belediye binasını yıkıp, yerine kent meydanı yapacağız. Ayrıca Tavşandamı ’na çok güzel bir proje hazırlıyoruz. ANKA parkta ne varsa orada da o olacak. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra burada çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Birçok mahallede yeni park yapımına da devam ettiklerini kaydeden Başkan Yücel, peyzaj projesi çizilen Sugözü, Tosmur, Hacet, Oba, Avsallar ve İncekum mahallelerinde yapımına başlanan 6 yeni parkta çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yücel, Avsallar Mahallesi D400 karayolu kuzeyindeki 23.000 m2 ’lik ve Okurcalar Mahallesi D400 karayolu yanındaki 9.375 m2 ’lik alana yapılacak yeni parkların peyzaj projeleri de hazırlandığını belirtti.