Alanya 'Şiddete hayır' diyecek

Alanya 'Şiddete hayır' diyecek
25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde farkındalık yaratma ve bilinçlendirme adına çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 25 Kasım öncesi ise 22 Kasım'da Anıt önünde Dayanışma ve Bilgilendirme Çadırı kurulacak

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Alanya’da 20 STK bir araya gelerek, #kadınakarşışiddeteHAYIR deklarasyonuna imza atmıştı. Antalya Barosu Kadın Çocuk Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu’nun çağrısı ile buluşan tüm STK’ların ardından, 25 Kasım için Alanya’da yarın Dayanışma ve Bilgilendirme Çadırı açılacak.

DAYANIŞMA SERGİLENECEK
22 Kasım saat 12.00’de açılacak çadır, 24 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Çadırda 25 Kasım’ın anlamına uygun etkinlikler gerçekleştirilecek. Antalya Barosu Avukatları ile Alanya’da görev yapan psikologların bilgilendirme yapacağı çadırda, kadın şarkıları eşliğinde dayanışma sergilenecek.

GÜLSEREN UNUTULMAYACAK
25 Kasım'da ise 12.00'de Hanönü Mezarlığı'nda, boşanmak istediği için eşi tarafından vücudunun 14 yerinden bıçaklanan Gülseren Yılmaz, mezarı başında ziyaret edilecek.

ŞİDDETE HAYIR DİYEN HERKES BEKLENİYOR
Aynı gün saat 18.00'da da Anıt önünde toplanılarak, Gece Yürüyüşü gerçekleşecek. Antalya Barosu Kadın Çocuk Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Dönem Başkanı Melek Depren, "Tüm bu etkinliklere Alanya’da yaşayan 'şiddete hayır' diyen herkes bekliyoruz" dedi.