Alanya Nezihe Soydan’dan pandemide toprakla terapi

Alanya Nezihe Soydan’dan  pandemide toprakla terapi
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz; “Yaşadığımız bir yıllık zorlu süreç öğrencilerimizin psikolojilerini olumsuz yönde etkilediği tartışılmaz bir gerçektir." dedi.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz; “Yaşadığımız bir yıllık zorlu süreç öğrencilerimizin psikolojilerini olumsuz yönde etkilediği tartışılmaz bir gerçektir. Öğrencilerimizin psikolojik sağlığının da bu dönemde çok önemli olması gerektiği düşüncesinden hareketle, Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenleri herkesin evlere kapandığı bu dönemde yapmış oldukları eTwinning Projesi ile, öğrencilerin doğa ile iç içe yaşayarak toprakla temas etmelerini sağlamış ve psikolojilerini bozulmaması amacı ile bu projeye imza atmışlardır. Okulumuza çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde açıklama yapmıştır.
Okul Müdürü Mehmet Üstün de “Okulumuzun kısıtlı olan toprak alanlarında uygulanan bu proje ile öğrencilerin evlere kapanıp teknoloji bağımlısı olmamalarını amaçlamaktayız. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bundan sonrada Alanya’mız ve öğrencilerimizin yanlarında olacağız.” şeklinde beyanda bulunmuştur.
Proje kapsamında proje öğrencilerine 22.02.2021 tarihinde saat 20:00’de Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Ferhat Nalbant tarafından Güvenli İnternet, 24.02.2021 tarihinde ise Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamide Gübbük Toprakla Terapi semineri vermiştir.
Covid  19 Toprak Terapisi projesinin amacı öğrencilerin toprakla temasını arttırmak, salgının olumsuz etkilerini toprakla uğraşarak atmak, doğa ile barışık bir nesil yetiştirmek ve öğrencilerin Web2 araçlarını öğrenmelerini sağlamaktır. Okulumuz Tarih Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Garip Talan tarafından yürütülecek olan projenin ilk ay etkinliklerinde öğrenciler okul ve şehir tanıtım videosu çektiler, proje logo ve afişlerini tasarlayarak projenin afiş ve logolarını belirlediler. Projenin kurucu ortakları okulumuz ve Adana - Çukurova Salbaş Anadolu Lisesi’dir. Diğer ortaklarımız ise Yozgat Milli İrade İmam Hatip Lisesi, İstanbul Maltepe Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya-Muratpaşa Antalya Anadolu Lisesi ve Kocaeli-Körfez Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi’dir.