Alanya Müftülüğü hafız öğrencilere yönelik Konya Gezisi düzenledi

Alanya Müftülüğü hafız öğrencilere yönelik Konya Gezisi düzenledi
Alanya Müftülüğü Gençlik Temsilciliği tarafından müftülüğe bağlı Kur’an Kursları'nda hafızlık öğrenimi gören öğrencilere yönelik Konya Gezisi düzenlendi.

Gezi kapsamında başta Konya’nın incisi Mevlana Müzesi olmak üzere Tarihi Konya Çarşısı, İstiklal Harbi Şehitliği Müzesi, Meram Gezisi’nin yanı sıra, otobüsle şehir turu gerçekleştirildi. Şehir turu kapsamında öğrenciler Konya'nın en yüksek tepesi olan Alaaddin Tepesi'nde bulunan, Konya'daki Selçuklu devri eserlerinin en büyüğü ve en eskisi olan Alaaddin Camii ile Selçuklu dönemi eseri İplikçi Camisi, Şerafettin Cami, Konya Şehitliği’ni de yakından görme fırsatı buldular.

Öğrenciler yorgunluklarını ise Konya’nın meşhur etli ekmeğini yiyerek giderdirler. Unutulmaz anlar yaşayan ve ilk defa böyle bir geziye katılan hafız öğrencilerin mutlulukları gözlemlenirken özellikle Mevlana müzesinde oldukça etkinlendikleri görüldü.

Geziyle ilgili düşüncelerini paylaşan öğrenciler, ilk defa böyle bir geziye katıldıklarını, gerçekleştirilen geziyle Konya'yı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını, Konya’nın tarihi, turistik yerlerinin yanı sıra manevi şahsiyetlerin kabirlerini ziyaret ettiklerini, Konya’ya yapılan bu gezi ile memleketimizin güzelliklerini ve tarihi mekanlarını görme imkanı bulduklarını, bu ve buna benzer geziler ile manevi ve kültürel olarak ufukların daha da açılmasına vesile olacağını belirterek Alanya Müftülüğü Gençlik Temsilciliğine, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan'a, Bozkır Müftüsü Seyit Böğet’e, Karatay Müftüsü Mehmet Akpınar’a ve katkılarından dolayı Alanya Bilinçli Gençlik Spor Kulubü’ne teşekkür ettiler.