Alanya KHKD’de anlamlı etkinlik

Alanya KHKD’de anlamlı etkinlik
Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi, 1. Hizmet yılında üyeleri ile etkinlikte buluştu. Derneğin 1 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı kahvaltıda, önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verildi.

Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi, kuruluşunun 1. yılında üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Nar Ocakbaşı Restaurantta gerçekleşen etkinliğe üyeler yoğun ilgi gösterdi. Dernek Başkanı Gaye Coşkun, açılış konuşmasında İdlib Şehitleri için başsağlığı diledi. Coşkun ‘Kadınlar olarak bizler, 33 askerimizin şehit haberi ile büyük üzüntü yaşadık. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne vatan mücadelesinde şehit olan tüm askerimizin ruhu şad olsun’ dedi.  Derneğin 1 yıllık çalışmalarının anlatıldığı VTR’de ise üyelere çalışmalar görseller eşliğinde aktarıldı. 
Konuşmalar sırasında derneğin önümüzdeki günlerde yapacağı faaliyetler hakkında da bilgi veren Coşkun, TKDF ve Alanya Belediyesi arasında, Alanya Belediye Meclisi’nin onayı ile imzalanan Acil Yardım hattı protokolü hakkında açıklama yaptı. Protokole imza atan Alanya Belediyesi ile kadın hakları mücadelesinde ortak bir çalışma takvimi uygulanacağını söyledi. 

8 MART’TA FİLM İZLEMEYE BEKLERİZ 
KHKD Alanya Şube Başkanı Coşkun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 7 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek Kader Postası filmi gösterimi ve kadın yönetmenlerle söyleşiye herkesi davet etti. Coşkun ‘Kader Postası filminin yönetmeni Elif Akarsu Polat ve Çiğdem Bozali’nin kadın yönetmen olarak yaşadıkları deneyimler, yaşadıklar zorluklar ve kadın hikayesi fil üzerine yapılacak söyleşi ve film seyrine katılarak emekçi kadınlara destek verebilirsiniz’ dedi.  

Yönetim kurulu üyeleri Halime Şenli, Sultan Özgen, Melike Nazifoğlu, Dilek Çelebiler ve Füsun Bağrıyanık’da üyelere hitap etti. Şenli konuşmasında şehitler için başsağlığı dilerken ‘Kadınlar savaş istemiyor’ dedi.