Alanya Kent Müzesi’ne yoğun ilgi

Alanya Kent Müzesi’ne yoğun ilgi
Alanya Belediyesi Hüseyin Azakoğlu Kent Belleği Merkezi ve Kent Müzesi dört mevsim ziyaretçi akınına uğruyor. Öğrenciler başta olmak üzere kurulduğu tarihten buyana Müze, 30 bin misafir ağırladı.

Müzeyi en son ziyaret eden Alanya Alaaddin Keybubat Üniversitesi (ALKÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ALTSO Meslek Yüksek Okulu-İç Mekan Tasarımı Bölümü öğrencileri, Alanya tarihini merakla inceledi. Müzeye hayran kalan gençler, müze görevli personeli tarafından her bölümdeki eşyanın hikayesi hakkında da bilgilendirildi.

TARİHİ MÜZE 3 KATTAN OLUŞUYOR

Şekerhane Mahallesi’nde bulunan ve geleneksel Alanya evlerinin en güzel örneklerinden biri olan Kent Müzesi, kent kimliğinin korunmasına önemli katkı sağlıyor. Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan müzeye, öğrenciler, vatandaşlar, yerleşik yabancılar ve turistler büyük ilgi gösteriyor. 3 kattan oluşan müzede, Alanya’nın antik ve yakın tarihi geçmişi, siyasi ve kültürel yaşamı, ekonomik hayatı, meslekler ve el sanatlarını anlatan atölyeler yer alıyor.Kent merkezinde yer alan ve ulaşımı kolay olan Müze, mekânsal rahatlık ve bölümler arasındaki uyum dolayısıyla da ziyaretçilerine kolay dolaşım imkânı sağlıyor.

HACIKURA: “ALKÜLÜ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADIK”

Öğrencilerin ziyareti ile ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura; “Binlerce misafir ağırlayan müzemiz pandemi nedeniyle az da olsa etkilendi. Müzemizde en son (ALKÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ALTSO Meslek Yüksek Okulu-İç Mekan Tasarımı Bölümü öğrencilerini ağırladık. Öğrencilerimize Alanya’nın tarihi, sosyal yaşamı, kültürü, geçim kaynakları, yerel yöneticileri ve ekonomisi hakkında bilgi verdik. Daha sonra da müzemizi gezdirdik.” dedi.

“YÜZLERCE TARİHİ ESERİMİZİ SERGİLİYORUZ”

Alanya Belediyesi Hüseyin Azakoğlu Kent Belleği Merkezi ve Kent Müzesi 3 kattan oluştuğunu hatırlatan Müdür Hacıkura; “Müzemizin zemin katında Alanya ağzıyla gedey bölümünde sinema projeksiyon cihazı, demir, marangoz, dokuma, su kabağı ve tarım (şırahane) atölyeleri ile ulaşım odası; 1. katta kentin tarihini anlatan arşiv bölümleri, Belediye Teşkilatı, mağara görsellerinin bulunduğu odalar; 2. katta ise kültür ve eğlence odası (meşhur Alanya Toros Sineması), gelin odası, geleneksel Alanya evi, mutfak ve dikiş odası, çağnişir (cumba) bulunmaktadır. Atölyelerimizde yüzlerce tarihi eserimiz sergilenmektedir” ifadelerini kullandı. Müze girişinin ücretsiz olduğunu hatırlatan Hacıkura, ziyaretçilerin mesleğinde uzman personeller tarafından da bilgilendirildiğini vurguladı.