Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı
Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Nurhan Özcan başkanlığında üyelerin katılımıyla Yerel Gündem 21 Evi’nde toplandı.

Toplantıya, ALTSO Yön. Kurulu Üyesi Raşit Sadullahoğlu, Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Osman Kaan Kavruk, Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümran Aykut,TÜRSAB BTK Başkanı Bilal Korkmaz, Harita Mühendisleri Odası İlçe Temsilcisi Abdullah Akbaş, Esnaf Odası Başkan Vekili Ali İhsan Özdemir, Mimarlar Odası Başkanı İbat Bostancı, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Yön.Kur.Üyesi Mustafa Akçocuk, ALTİD Yön.Kur.Üyesi Ali Kaptan, ALFOD Başkanı Kerim Coşkun, ALTAV Yön.Kur.Üyesi Gürol Birgen, ALSİAD Yön.Kur.Üyesi Mahmut Köse, ALKÜ Öğr.Üyesi Engin Üngüren, AGC Yön.Kur.Üyesi İbrahim Barış Başar, Altın Kepçe Aşçılar Derneği Yön.Kur.Üyesi Ergül Demiral ve Alanya Kent Konseyi Genel Koor. Faruk Koçak katıldı. 
Toplantı Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın yapılan faaliyet ve etkinlikler hakkında bilgi vermesiyle başladı.

Geleneksel hale gelen Çatalca Programı hakkında bilgi veren Özcan,” ilk olarak 2012 de 100. yıl anısına başlattığımız Alaiye Çatalca Şehitlerini Anma Programının bu yıl 7. sini gerçekleştirdik. Her yılki gibi programımız Çanakkale ile başladı. Edirne ve İstanbul şeklinde devam etti. 17 Kasımda her yıl olduğu gibi Çatalca- Alaiye Şehitlerini anma töreninde Çatalca’da hazır bulunduk. Şehitlik bu yıl tadilatta olduğu için tören şehir merkezinde gerçekleşti. Kaymakam Hanım’ın verdiği bilgiye göre aynı bölgede yapılan kazılarda türk askerlerine ait toplu mezarlar bulunmuş. Daha büyük bir şehitlik restarosyonu yapıldığını söyledi.” dedi.

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 85.yıldönümü kutlama programı ve akabinde 21 Aralık’ta gerçekleşecek olan Ünlü Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın Cumhuriyet ve Atatürk konulu konferansı hakkında bilgi veren Özcan, 5 Aralık etkinliği için 29 Kasım Cuma Günü siyasi parti ve bir çok dernek ve oda kadın temsilcileri ile toplantı gerçekleştireceklerini belirtti. 
Toplantı gündeminde mahalle meclisleri de vardı. Başkan Özcan mahalle meclislerinin oluşumuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Mahallelinin kendi sorunlarına sahip çıkma, sorunların yerinde saptanması ve çözüme kavuşturulması noktasında güzel bir oluşum olacağı konuşuldu.