Alanya İl Olacak mı?

Alanya İl Olacak mı?
Alanya'da yine gündem İl oalcak mı oldu.. Son günlerde internette, 38 ilçenin KHK ile il olacağı yönünde açıklamalar yapılıyor.. Hükümetin ilçelere yönelik bir çalışması var mı? 2016 yılında il olacak ilçeler neler? Yeni iller nereler olacak? İşte o detaylar..
Kamuoyunda ve sosyal medyada 38 ilçenin OHAL döneminde Kanun Hükmünde Kararname ile il olacağı ile ilgili bilgiler dolanıyor. Buna göre, yıllardır bir il olmayı isteyen ilçelere il olma hakkı verilecek. Listenin başında Alanya'dan tutunda Kahramanmaraş'ın Elbistan'ına, Çorum'un Sungurlusu'ndan, Mardin'in Midyat'ına kadar 38 farklı ilçenin il statüsüne geçeceği ve yeni valiler atanacağı belirtiliyor..
İŞTE İL OLACAK İLÇELER SIRALAMASI
Yeni düzenleme ile il statüsüne katılacağı konuşulan ilçeler, Çorlu (Tekirdağ) Alanya (Antalya) Şebinkarahisar (Giresun) Beypazarı (Ankara) Manavgat (Antalya) Şereflikoçhisar (Ankara) Bandırma (Balıkesir) Anamur (Mersin) Akhisar (Manisa) Develi (Kayseri) Elbistan (Kahramanmaraş) Edremit (Balıkesir) Turhal (Tokat) Zile (Tokat) Niksar (Tokat) Polatlı (Ankara) Ereğli (Zonguldak) Erciş (Van) Gebze (Kocaeli) Erbaa (Tokat) İnegöl (Bursa) Ergani (Diyarbakır) İskenderun (Hatay) Ereğli (Konya) Midyat (Mardin) Fethiye (Muğla) Malazgirt (Muş) Nazilli (Aydın) Siverek (Şanlıurfa) Lüleburgaz (Kırklareli) Tarsus (Mersin) Kahta (Adıyaman) Kozan (Adana) Suşehri (Sivas) Sungurlu (Çorum) Yüksekova (Hakkari) ve Cizre (Şırnak) yer alıyor. 

ALANYA'DA LOBİ FAALİYETİ VARDI
40 tane ilden daha büyük bir ilçe olan Alanya'da bu iller arasında yer alıyor. Alanya'da vatandaşlar, Alanya 82 adında bir facebook hesabı açmış ve il olma hakkıyla ilgili gündem yapıyorlardı. Öyle ki yapılan bu paylaşımlar, komşu ilçe Manavgat ile aralarında soğuk rüzgarlar estirmişti. Sosyal medya üzerinden Manavgat'ın Alanya'ya bağlanacağı ve Alanya'nın il olmasıyla ulaşımın Manavgat yönünden kesileceği gibi tatlı espriler de yapılıyordu. 

BU KHK GERÇEK Mİ?
Peki sosyal medyada ve internette yer alan bu KHK doğru mu? Bunu kimse şuana kadar teyit etmedi. 119'a çıkacak il sayısı başkanlık seçimlerinin konuşulduğu şu günlerde nasıl bir karşılık bulacak? İşte bunları bekleyip göreceğiz.