Alanya İcra Dairesi toplumda farkındalık oluşturdu

Alanya İcra Dairesi toplumda farkındalık oluşturdu
Adalet Bakanlığı'nca 'İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Projesi' kapsamında 2019 yılı Eylül ayından itibaren Yeni İcra Dairesi Modeline geçen ve tek bir çatı altında toplanmış bulunan Alanya İcra Dairesi'nde hizmetler uzmanlaşmış birimler ve uzmanlaşmış personel eliyle yapılıyor.

İcra Dairesindeki tüm dosya ve evraklar taranarak UYAP sistemi aracılığı ile elektronik ortamda ulaşılmalarına imkan sağlandığından icra işlemleri daha şeffaf, daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmektedir. Yeni İcra Dairesi Modeli sayesinde artık avukatlar icra dairesine gitmeksizin tüm icra işlemlerini bürolarından takip ve talep edilmektedir. Uygulanmakta olan Yeni İcra Modeli ile büyük ölçüde kağıtsız ofis ortamına geçilmiş olması nedeniyle de kırtasiye konusunda önemli bir tasaruf sağlandığı belirtildi.

Aynı zamanda Yeni İcra Modeli ile tüm icra satışları da tek bir çatı altında toplanmış ve Alanya İcra Dairesi mezat salonunda şeffaf bir ortamda yapılmaktadır. Yeni icra model sayesinde avukat ve vatandaşların icra dairelerindeki işleri kısa sürede çözüme kavuşmakta ve işleyişten dolayı memnuniyetler ifade edilmektedir.

Vatandaşlar 'Projenin Alanya İlçemize kazandırılmasından dolayı tüm Adalet Bakanlığı yetkililerine, bu hususta büyük emek ve mesai harcayan Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'ye ve özverili çalışmalarından dolayı da Alanya İcra Dairesi personeline teşekkür ettiler.