Alanya İçin Yoğun Kar ve Yağış Uyarısı

Alanya İçin Yoğun Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürülüğü, 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürülüğü tarafından yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya'nın doğusunda halen devam eden yağışların, akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, kıyısında kuvvetli sağanak (30-60 kg/m2), iç kesimlerinde 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Başta buzlanma ve don olayına bağlı karayolları ve geçitlerde ulaşımda aksamalar, çığ riski, kıyı şeridinde sel, su baskını ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. 

BAŞKAN YÜCEL'DE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN UYARIDA BULUNDU

Başkan Yücel meteoroloji bölge müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerle ilgili yaptığı paylaşımında, “Yapılan son değerlendirmelerde Antalya’nın doğusunda devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak, kıyısında kuvvetli sağanak (30-60 kg/ m2), iç kesimlerde 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Başta buzlanma ve don olaylarına bağlı kara yolları ve geçitlerde aksamalar, çığ riski, kıyı şeridinde sel, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.