Alanya esnafı krediye sarıldı

Alanya esnafı krediye sarıldı
Alanya’daki 4 kredi ve kefalet kooperatifi dün genel kurula gitti. Mevcut başkanlarla devam kararı alınan genel kurullarda 2022 yılı içinde kullandırılan krediler de açıklandı. 2022 yılında Alanya esnafı 4 kooperatiften toplam 808 milyon TL’lik kredi kullandı..

Kooperatifler Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle genel kurul tarihlerinin 1 yıl öne çekilmesiyle dün Alanya’da 4 kooperatif genel kurula gitti. Aynı düzenleme gereği kooperatifler 2023 ve 2024 yılları olağan genel kurullarını birleştirerek 2025’te yapacaklar. Dün gerçekleştirilen genel kurullarda Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Ali Darı; Alanya Sanayi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Hüseyin Alataş; Alanya ve Çevresi Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Ali Akkaya; Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Velittin Yenialp yapılan genel kurullarda yeniden başkan seçildiler. 

Genel kurullarda açıklanan Alanya’daki kooperatiflerin 2022 yılında kullandırdığı kredi miktarları şöyle:  Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi: 247 milyon TL  Alanya Sanayi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi: 193 milyon TL  Alanya ve Çevresi Kredi ve Kefalet Kooperatifi: 205 milyon TL Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi: 163 milyon TL