Alanya Engelsiz Kent Meclisi toplandı

Alanya Engelsiz Kent Meclisi toplandı
Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi aylık olağan toplantısı Yerel Gündem 21 Evi’nde  Nurhan Özcan başkanlığında üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Osman Kaan Kavruk, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Fatma Üstündağ, İşkur Temsilcisi Suna Uysal,Sosyal Hizmet Merkezi Temsilcileri Selçuk Baskın ve Dilber Bulut ile Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri  Baykal Görgülü, Ümit Yaşar Barut, Fatma Acet,  Emine Akman , Gamze Önal ve Emin Altındağ katılım sağladı.

Engelli bireylerin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, üyeler başlıca yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Engelli bireyler konusunda farkındalığın oluşması için, bireylerin çocukluktan eğitilmesine dikkat çekildi.  Yol, kaldırım gibi yerlerde engellerin yerinde saptanması ve çözülmesi için engelli bireylerden oluşan görevliler tarafından çalışma yapılması planlandı.

Engelli bireylerin hukuki ve sosyal haklarının bilincinde olması noktasında bilgilendirme çalışmalarının yapılması planlandı.  Aynı zamanda avukat olan Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Osman Kaan Kavruk hukuki haklar konusunda bilgilendirme yapacağını belirtti.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Konaklı’da yapımı devam eden  rehabilitasyon merkezi hakkında bilgilendirme yaptı. Proje için önerilere açık olduklarını ifade eden Nurgül, rehabilitasyon merkezinin fiziksel ve zihinsel engellilere hizmet vereceğini belirtti.