Alanya'dan Yasağa Tepki

Alanya'dan Yasağa Tepki
Alanya'dan yasağa tepki.. Türk Silahlı Kuvvetleri, HDP'nin gündeme getirdiği Göktürk alfabesi ile yazılan yazılar ve bozkurt sembollerinin üniformalarda kullanılmasını yasakladı. Yasağa Alanya'dan da büyük tepki geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, HDP'nin gündeme getirdiği Göktürk alfabesi ile yazılan yazılar ve bozkurt sembollerinin üniformalarda kullanılmasını yasakladı. Yasağa Alanya'dan da büyük tepki geldi. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu'nun "aşırı milliyetçi semboller kullanan güvenlik güçlerine ilişkin sorular" başlığıyla gündeme getirdiği eski Türkçe yazılı armalara TSK'dan yasak geldi.

Askeri birliklere gönderilen yazıda, üniformalar üzerine dikilen eski Türkçe armalar yasaklandı. Komutanların gerekli önlemleri alarak, yönetmelikle belirtilen isimlik, birlik arması, şerit rozet, brove haricinde başka bir aksesuar bulundurulmaması istendi. Bu yasak, üniformalara eklenen bozkurt armalarını da kapsıyor. 
TSK'nın "Göktürkçe" yasağına sosyal medyadan sert tepkiler geldi. Alanya'da yaşayan Mustafa Akgedik adlı vatandaş reklamcıdan Göktürk alfabeleri ile yazılmış "TÜRK" ve "BOZKURT" etiketleri bastırıp, isteyen herkeze ücretsiz olarak dağıtacağını açıklaması sosyal medya üzerinden büyük beğeni topladı.