Alanya'daki eserler sergilenecek

Alanya'daki eserler sergilenecek
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksek Okulu’nda çevrimiçi verilen tasarım dersi sonucu ortaya çıkan eserler çevrimiçi sergilenmeye hazırlanıyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü, 2020- 2021 güz döneminde eğitime uzaktan devam etti. Ders kapsamında, 'Uluslararası çevrimiçi geleneksel izler' konulu bir de sergi hazırlanıyor. Türkiye’nin tüm bölgelerindeki halı ve kilim motifleri kullanılarak özgün çalışmaların oluşturulacağı bu sergide, öğrencilerin hem eğitim aldıkları dönemde hem de tasarım alanında üretim yapacakları zaman Türk kültüründen esinlenmesi amaçlanıyor.

ÖĞRENCİLER ÇOK MERAKLI

ALTSO Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Serdar Aslan, öğrencilerin eşsiz eserler üreteceğinden emin olduğunu, halı-kilim motifleriyle ilgili paylaştığı görsellere öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Çevrimiçi yapılan derslerin sergisini de çevrimiçi yapma kararı aldıklarını anlatan Aslan, “İşlediğim konular ve paylaştığım görseller, öğrencilerimde merak ve heyecan uyandırmış, hatta birçoğu yakınlarında bulunan kilim ve halı motiflerini incelemeye başladı. Yakalamış olduğumuz motivasyon sayesinde öğrencilerimin çalışmalarını, geçtiğimiz uzaktan eğitim döneminde olduğu gibi çevrimiçi yöntemle sergilemeyi planlıyoruz" dedi.
AZERBAYCAN’DAN KATILIM OLACAK

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde yaşayan ve aynı zamanda Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi’nde resim eğitimi veren Lale Hüseynova ile iletişim kurduğunu belirten Öğr. Gör. Serdar Aslan, Hüseynova ve öğrencilerine de bu projeden bahsederek çevrimiçi sergi için davet ettiğini söyledi. Hüseynova’nın daveti kabul ettiğini belirten Aslan, 2021 yılının tasarım modasını etkileyeceklerini sözlerine ekledi. Küratörlüğünü Öğr. Gör. Serdar Aslan’ın yaptığı serginin 18 Ocak 2021 tarihinde çevrimiçi ziyarete açılacağı bildirildi.