Alanya'da tüm cadde ve sokaklar mikronsis ile arınacak

Alanya'da tüm cadde ve sokaklar mikronsis ile arınacak
Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce, özel olarak tasarımı yaptırılan mikronsis dezenfeksiyon aracı hizmete girdi. Araç, koronavirüs başta olmak üzere çeşitli virüs ve salgın hastalıklarla mücadele noktasında mobil dezenfektan hizmeti verecek.

Alanya Belediyesi, COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) salgınına karşı aldığı tedbirlere ve dezenfeksiyon çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dezenfeksiyon çalışmalarına özel olarak tasarlanan ve hayata geçirilen “Mikronsis” dezenfekte aracı ile devam edecek.

“KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE YARDIMCIMIZ OLACAK”
Aracı vatandaşların huzur ve güvenliği için hemen temin ettiklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Aracımızda bulunan 84 nozul ve pervaneler yardımıyla dezenfektan karışımımızı 30 metrelik bir alanda uygulama imkanı buluyoruz. Koronavirüs başta olmak üzere çeşitli mikrobik salgınlara karşı dezenfekte sağlayıp, vatandaşlarımıza güvenli yaşam alanları sunmayı hedefliyoruz” dedi.

“TÜM CADDE VE SOKAKLAR MİKROSİS İLE ARINACAK”
Araç ile salgın sona erene kadar Alanya’nın tüm cadde ve sokaklarında dezenfekte çalışması yapılacağını belirten Başkan Yücel, “Alanya’mızda cadde ve sokaklarda genel hijyenin sağlanması için mikronsis dezenfeksiyon makinası durmadan çalışacak” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR
Mikronsis aracını inceleyen Başkan Yücel’e çevrede yaşayan vatandaşlardan da büyük destek geldi. Çocuklar, “Adem başkan seni çok seviyoruz” şeklinde seslenirken, büyükler ise “Alanya sizin yaptığınız çalışmalarla çok daha güvenli. Sonuna kadar arkandayız büyük Alanya’nın büyük başkanı” ifadeleriyle sevgi gösterilerinde bulundular.