Alanya'da Triathlon Heyecanı

Alanya'da Triathlon Heyecanı
2016 Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali ve Aquathlon Türkiye Şampiyonası, 14-16 Ekim 2016 tarihlerinde Alanya Galip Dere Plajı’nda gerçekleştirilecek.

26 yıllık serüvende farklı şampiyonalara ev sahipliği yapan Alanya, 2016 Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali ile taçlandıracak. 17 Ekim 1991 yılında tanıştığı Triatlon’da çeyrek asrı geride bırakan Alanya, 2016 Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali ve Aquathlon Türkiye Şampiyonası öncesi Alanya Belediye Binası Meclis Salonu’nda bir basın toplantısı düzenlendi.

“TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI”
Toplantıya Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, Avrupa Triathlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, “Çeyrek asırı geride bıraktığımız Triathlon’un heyecanını yaşıyoruz. Triathlon yapıldığı yerlere bakarsak Türkiye’de ilçede yapılan tek yer Alanya’dır. Yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan yarışlar bu hafta sonu Alanya’da yapılacak. Alanya’ya yakışır bir ev sahipliği için elimizden geleni yapıyoruz. Parkur ve tüm hazırlıklar tamamlandı” dedi.

“2 FARKLI YARIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Son hazırlıkların yapıldığını belirten Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, “Ben öncelikle bu spora bugüne kadar emeği ve katkısı olan tüm Alanyalılara, bu yarışlarda görev alan herkese Federasyonumuz adına çok teşekkür ederim. Bu sene, Alanya’da 2 farklı yarış gerçekleştireceğiz. Bunlardan birincisi olan Aquathlon Türkiye Şampiyonası. Bu yarışlarda yüzme ve koşu yaptıracağız. Yarışacak olan çocuklarımız bizim geleceğimiz. Diğeri ise, Alanya ETU Triathlon Avrupa Kupa Finali. Bu final bizim için oldukça önemli. Alanya’da Triathlon yarışmalarının yapılmasında Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven beyin desteği çok fazla” dedi.

“TÜRKİYE’DE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Avrupa Triathlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi, “Hava sıcaklığı ve doğası çok iyi. Harika bir yerde yaşıyorsunuz. Triathlon’un Alanya’da yapılması oldukça iyi. Alanya ile ilgili çok güzel anılarım var. 2015 yılında Alanya’da yapmış olduğumuz kongrede tekrardan başkanlığa seçildim. Türkiye Triathlon Federasyonu çeşitli faaliyetlerde bulunarak, daha da kendilerini ileriye götürmeye devam ediyor” dedi.

“38 ÜLKEDEN SPORCU GELDİ”
Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu yıl 38 ülkeden sporcu, idareci ve hakemi, turizmin yanı sıra sporun da başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Alanya’mız da ağırlayacağız. Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali için 350 civarında sporcu ön kayıt yaptırdı. Çocukların yarıştığı Aquathlon Türkiye Şampiyonasında ise 250 sporcu yarışacak” dedi.

KAYMAKAM TANRISEVE “SPORUN BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”
Uluslararası Alanya Triatlon Yarışları’nın 26 yıldır ilçede yapıldığını aktaran Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven , “2016 Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali ve Aquathlon Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Triathlon, Alanya ile özdeşleşmiş durumda. Alanya; yılda 80 bin üzerinde yerli ve yabancı sporcuyu kabul ederek, sporun başkenti olma yolunda ilerliyor. Alanya iklimi, doğası ve havası ile etkinliklerin yapılması için oldukça elverişli bir yer. İnanıyorumki, bu organizasyonu başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Bugüne kadar bu organizasyonlarda görev alan herkese teşekkür ederim. Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bu yarışlara tüm sporseverler davetli. Alanya’nın tanıtımına ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bu tür Uluslararası Organizasyonları her zaman devam ettireceğiz ve destekleyeceğiz” dedi.