Alanya'da Totem Yasağı Kaldırıldı mı?

Alanya'da Totem Yasağı Kaldırıldı mı?
Bilindiği üzere Alanya şehir merkezinde görüntü kirliliği ve tehlike arz eden yükseklikte totem tarzı tabelalara yasak getirilmiş ve kaldırtılmıştı. Alanya şehir merkezinde yeniden bazı noktalarda yapılan totem tabelalar kafalarda şu soruyu oluşturdu; Alanya'da Totem yasağı kalktı mı?

Bilindiği üzere Alanya şehir merkezinde görüntü kirliliği ve tehlike arz eden yükseklikte totem tarzı tabelalara yasak getirilmiş ve kaldırtılmıştı. Alanya şehir merkezinde yeniden bazı noktalarda yapılan totem tabelalar kafalarda şu soruyu oluşturdu; Alanya'da Totem yasağı kalktı mı?

Eski Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde yasaklanan totemler daha sonrasında MHP'den Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel döneminde de uygulanmaya devam etmişti. Yapılan uygulamalar sonucu işyerlerine ait uygunsuz totem tabela, yol içerisine ve kaldırım üzerine konan tabelalar kaldırım işgali ve görüntü kirliliği yaptığından dolayı gerekli uyarı yapılarak kaldırtılmıştı. Yapılan uyarılara rağmen tabelaları kaldırmayan veya sökmeyen 66 işyerine ise belediye tarafından (5326 S.K.32.maddesi Zabıta Yönetmeliği madde 139–141) tutanak tanzim edilmişti. 2014 yılında ise tüm Alanya'da pis görüntü ve tehlike yaratan totemler belediye tarafından tamamen yasaklanmıştı. Tüm bu yasaklara rağmen Alanya 25 metrelik yol Başkent Hastanesi civarında bulunan bir işletme caddeye kocaman bir totem dikti. Hemde şehrin merkezinde. Şimdi kafalarda soru işareti Alanya şehir merkezinde bulunan bu çirkin görüntüye kim izin veriyor? Bu konuda yetki kimde? Bu olaya kimin müdahale etmesi gerekiyor?