Alanya'da tercih dönemi başlıyor

Alanya'da tercih dönemi başlıyor
Alanya'da binlerce öğrencinin ter döktüğü YKS'nin ardından, 5-13 Ağustos tarihinde tercih dönemi de başlıyor. Psikolojik ve Rehberlik Danışman Güngör, öğrencilere tercih dönemine ilişkin önerilerde bulundu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKSAlanyalı binlerce öğrenci ter dökerek, geçtiğimiz aylarda sınavdan aldıkları sonuçları öğrenmişti. Öğrenciler için şimdi ise yeni bir dönem başlıyor. Tercih döneminin 5-13 Ağustos tarihleri arasında başlayacağı duyurulmasının ardından, tatlı bir telaş içerisine giren öğrencilere Psikolojik ve Rehberlik Danışman Cafer Güngör, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulundu.

2021’DE TERCİH YAPACAK ÖĞRENCİ OLDUKÇA FAZLA
'2021 YKS sınavları sonucunda baraj altı öğrencilerin fazla olmasıyla birlikte bu avantajı değerlendirecek öğrenci sayısı oldukça fazla' diyen Cafer Güngör, Zor bir süreçten geçiyorlar zor bir sınav atlattılar çoğu öğrenci barajı geçemedi. Bu sebeple her öğrencimize bu dönemde yardımcı olacağız. Bu  dönemde krizi avantaja çevirecek  olan öğrenciler de oldukça fazla” dedi.

'BARAJI GEÇEMEYİP MEZUNA KALAN ÖĞRENCİ BU YIL  80 BİNDE'
Güngör, "Öncelikle gençlere kendisinin puanına göre nelerin gelebileceğini söylüyoruz. Bölümler ve dilimlere göre bir şablon oluşturup onlara bu bölümleri isteyip istemediğini soruyoruz. Eğer sıralamada istediği yer gelmiyorsa bir yıl daha bekleyebileceğini  söylüyoruz. Bunu söylememizin sebebide geçen yıldan baraj altı kalıp bu yıl ki sınavda 80 bin sıralamasına girebilen öğrencilerle çok karşılaştık “ ifadelerine yer verdi.

'EĞİTİM HAYATINDAKİ AKSAKLIKLARDAN DOLAYI DURUMA OLUMSUZ BAKMASINLAR'
Öğrenciler eğitim hayatındaki aksaklıklardan dolayı negatif yönde olmamalarını belirten Güngör, “Tercih döneminde bilinçli bir şekilde değerlendirmeliler.Bu alanda öğrencilerin hayallerinde bölüm ve meslek gelmiyorsa bir yıl daha beklemelerini ama geliyorsa gitmelerini tavsiye ediyoruz.Duruma olumsuz yaklaşmamalırını tavsiye ediyoruz” dedi.

'TERCİH DÖNEMİNDE  İYİ BİR ARAŞTIRMACI OLUN'
Tercih döneminde dikkatli ve bilinçli davranılması gerektiğine dikkat çeken Güngör, ”Tercih listesini oluştururken mutlaka birkaç yerden destek alsınlar ve listeyi oluştururken bu yıl oluşan yığılmaları ve baraj altı kalan öğrencilerin çok olduğunu  dikkate alsınlar. Biz tercih döneminde üç temeli öneriyoruz Sürpriz,gerçekçi ve garanti tercih dediğimiz  üçlü bir sıralama var bunu yaparken  bu yığınsal dağılmaları çok iyi analiz edip ona göre listelerini oluştursunlar.Mutlaka rehber öğretmenlerinden yardım alsınlar ve acele etmesinler iyice araştırsınlar” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.