Alanya'da Telekom Kavşağı'na Osmanlı Tuğrası

Alanya'da Telekom Kavşağı'na Osmanlı Tuğrası
Kent belleğini taze tutmak ve gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarına devam eden Alanya Belediyesi, Telekom Kavşağı’na hem renk katması hem de geçmişten günümüze bir bağ olması düşüncesiyle Osmanlı Tuğrası yerleştirdi. Peyzaj düzenlemesi tamamlanan ve büyük beğeni toplayan tuğranın ilk ziyaretçisi Abdülhamit Han’ın üçüncü kuşak torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars oldu.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yeniden dizayn edilen Telekom Kavşağı, yeni görüntüsüyle her kesimden takdir topluyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in kent belleğinin taze tutulması ve gelecek nesillere aktarılması misyonuyla hareket eden ekipler, Telekom Kavşağı’nda Osmanlı Tuğrası’nın da yer aldığı yeni bir düzenleme yaptı. Renkli görüntüsünün yanı sıra geçmişten günümüze bir bağ oluşturan düzenlemeyi, sürpriz bir isim de ziyaret etti.

İLK ZİYARETÇİSİ OSMANLI TORUNU OLDU

Oldukça zengin bir görünüme kavuşan Telekom Kavşağı’nın ilk ziyaretçisi ise Osmanlı Devleti’nin 34. Padişahı Abdülhamid Han’ın üçüncü kuşak torunu Osman Nami Osmanoğlu’nun kızı Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte tuğra heykelini ziyaret eden Osmanoğlu, “Aile büyüklerimin anılması ve heykelini görmek beni çok mutlu etti, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Değerlerimize sahip çıkılmasını çok takdir ediyorum” dedi.

“GEÇMİŞİMİZİ SANATLA YAŞATIYORUZ”

Torun Ayşe Osmanoğlu’na ziyaret boyunca eşlik eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çalışma ile Türk kültürünün geçmişten bu güne yaşatılmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan Yücel, “Kültürümüzü yaşıyor ve gelecek nesillere aktarıyoruz. Geçmişimizi, tarihimizi sanatla birleştirerek kültürel değerlere sahip çıkıyoruz.  Manevi ve kültürel değerlerimizi yansıtan görsellerle kentimize yeni bir görünüm de kazandırıyoruz” dedi.