Mustafa Ceceli Kimdir? Nerelidir? Müzik Kariyeri ve Albümleri

Mustafa Ceceli Kimdir? Nerelidir? Müzik Kariyeri ve Albümleri
Aranjör, besteci, söz yazarı, ses sanatçısı ve yapımcı kimlikleriyle tanınan, milyonlar tarafından sevgiyle takip edilen Mustafa Ceceli, 1980 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir.

 

Aranjör, besteci, söz yazarı, ses sanatçısı ve yapımcı kimlikleriyle tanınan, milyonlar tarafından sevgiyle takip edilen Mustafa Ceceli, 1980 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir.  6 yaşında piyano çalmaya başlayan başarılı sanatçı, müziğe olan yeteneği ve ilgisi sayesinde Devlet Konservatuarında eğitim almaya devam etmiştir. Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. 2003 yılında müzik çalışmalarına amatör olarak devam ede Ceceli, 2007 yılında Enbe Orkestrasında konuk solist olarak profesyonelliğe başlamıştır. Bu çalışmada sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait ‘’unutamam’’ şarkı ile büyük beğeni topladı.

Sanatçının Sayfası :

LİMON ÇİÇEKLERİ İLK SOLO ALBÜM ÇALIŞMASI

2008 yılında ‘’Limon Çiçekleri’’ adlı tekli çalışmasıyla büyük beğeni topladı. Asıl geniş kitlelere ulaşmasını ve herkes tarafından tanınmasını sağlayan ‘’Mustafa Ceceli’’ isimli ilk albüm çalışmasını 2009 yılında yaptı. Yine 2008 yılında Uzay Heparı’nın anısına yayınlana ‘’SONSUZ’’ albümünde ‘’karanfil’’ isimli şarkıyı seslendirdi.   Bu albümle MÜYAP yılın albümü ödülünün sahibi oldu. Kendisinin ve daha birçok sanatçının albümlerinde yapımcılık ve aranjörlük işiyle de uğraşan Mustafa Ceceli, 2010 yılında ikinci albümü ‘’’’ ile sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı. Bu albümde yer alan ‘’Sevgilim’’ isimli şarkı o ana kadar ki bütün dinlenme oranlarını geçerek birinci sıraya yerleşti.

SEVİLEN BİRÇOK ŞARKININ ALTINDA ONUN İMZASI VAR

 Bir dönem Sezen Aksu’nun vokalistliğinide yapan sanatçı Kenan Doğulu’nun çok ses getiren ‘’Çakkıdı’’ şarkısının düzenlemesini yapmıştır.  İrem Derici'nin 2013 yılında yayımlanan biri tekli diğeri maksi single’da yer alan "" ve "Sevgi Olsun Taştan Olsun" isimli şarkılarının düzenlemesini yaptı.  Tarkan, Emre Altuğ, Sertap Erener, nilüfer ve daha birçok sanatçının sevilen şarkılarının aranjesinde Mustafa Ceceli imzası vardır. 2014 yılının sonlarına doğru üçüncü stüdyo albümü "Kalpten"i çıkardı. Bu albümde yer alan ‘’Al Götür Beni’’ şarkısına dünyaca ünlü Lara Fabian albümünde yer vermiştir.

Özel hayatı ile pek gündeme gelmeyen sanatçı, 2008 yılında Sinem Gedik ile evlendi ve bu evliliğinden Arın isimli bir oğlu oldu. Sinem Ceceli’den 2017 Mayısında boşanan Mustafa Ceceli,  aynı yıl temmuz ayında Selin İmer ile dünya evine girdi.

STÜDYO ALBÜMLERİ,

Mustafa Ceceli (2009)

Es (2012)

Kalpten (2014)

Aşk İçin Gelmişiz (2015)

Zincirimi Kırdı Aşk (2017)

 

STÜDYO ALBÜMLERİ;