Alanya'da sağlık turizminde Almanya'yla işbirliği

Alanya'da sağlık turizminde Almanya'yla işbirliği
Alanya Sağlık Turizmi Derneği, sağlık turizmi konusunda turizm sektörü çalışanları ile biraraya geldi. Kovid-19 ile ortaya çıkan sağlığın önemi ve bunun ülkemiz için katma değere dönüştürülmesi konusu Türk ve Alman uzmanlar tarafından turizmcilere anlatıldı.

Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu pandemi dönemi ile birlikte önemi birkez daha ortaya çıkan sağlık ve turistin sağlığı için seminer düzenledi. Seminere daha önce katılacağı duyurulan Almanya Medikal Spa – Wellness Derneği Başkanı Lutz Lungwitz, seyahat edeceği havayolu şirketinin uçuş gününü pandemi nedeniyle değiştirmesi sonucu video konferans yöntemi ile toplantıya dahil oldu.
 

'FIRSATA DÖNÜŞMELİ'

ALSTUD Başkanı Dr. Tevfik Yazan, turizmcilere hitap ederek devlet desteği ve teşvikler konusunda bilgi verip, sağlık turizminin önemine vurgu yaptı. Toplantının amacı hakkında bilgi veren Yazan, “Kovid-19 süreci ile beraber özellikle bizim hedef coğrafya için Türkiye bir adım daha öne çıktı. Sağlık turizmi ile ilgili dünyadaki bütçeye baktığımızda neredeyse savunma sanayi ile yaraşır halde bir bütçesi var. Katma değeri en yüksek olan sektörlerden birisi. Bizim de zaten hazır sağlık alt yapımız var, yetişmiş elemanımız var. Bu amaçla bu Kovid-19 sürecinin Türkiye için fırsata dönüşeceğini düşünüyorum” dedi.
 

ALMANYA İLE İŞBİRLİĞİ
Avrupa'dan yaşlı veya bu hedefle seyahat edecek hastaların ülkemize gelmesi için özel çalışma yürütüyoruz diye Yazan, “Almanya’da bu konuda akredite işlemlerini yürüten Almanya Medikal Spa – Wellness Derneği Başkanı Lutz Lungwitz ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Akredite şirketinin Türkiye temsilcisi de çalışmalarda bizlere destek veriyor” dedi. Akredite şirketinin Türkiye Temsilcisi Oğuz Güldamar, turizmcilere sağlık turizminde yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verirken Lungwitz ise video konferans yöntemi ile bilgilendirme yaptı.