Alanya'da o yol yeniden trafiğe açıldı

Alanya'da o yol yeniden trafiğe açıldı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in girişimi sonucu Kargıcak'ta vatandaşın, 'Özel Mülküm' diyerek trafiğe kapattığı Karagedik yolu bugün saat 11.00'de trafiğe açıldı.

Alanya'nın Kargıcak Mahallesi, Karagedik Mevkii'nde D-400 karayoluna bağlanan ve 56 yıldır kullanılan tali yolu, bir vatandaş tarafından özel mülkü olduğu gerekçesiyle tel örgüyle kapatılmıştı. Mahallenin üst kısımlarından Syedra Antik Kenti ve bazı otellerin iniş yolu olarak kullanılan yolun Alanya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla kapatılmasının ardından, burayı kullananlar zor anlar yaşamıştı.

MUHTAR BİLDİRMİŞTİ
Kargıcak Mahallesi Muhtarı Muammer Asiltürk, olay sonrası yolu kapatan vatandaşla görüştüklerini belirterek, "Bu yol otobüslerin geçtiği güzergah. Kargıcak Mahallesi'nin üst kısımlarından gelen halk otobüsleri ve yerli halk sahil yoluna çıkmak için burayı kullanıyor. Otobüsler bu yoldan geçerek merkeze gidiyor. Buranın kuzey bölgesi Antik Syedra Kalesi. Turistler ve doğu bölgesine gitmek isteyenler de bu yoldan geçiyor. Arsa sahibi buranın tapulu malı olduğunu söyledi. Biz de 'Tamam' dedik. Kapatabilirler, öyle bir hakları olabilir ama keşke bize söyleselerdi, biz de ona göre önlemini alsaydık. Arsa sahibi Alanya Belediyesi'ne bildirdiğini söyledi. Belki belediyenin bizlere söylemeye fırsatı olmamıştır. Alanya Belediyesi'yle aramızda bir sorun yok" demişti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yolun yeniden trafiğe açılması için rapor hazırlanması talimatı verdi. Söz konusu rapor doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'nın 3091 Sayılı Kanunu kapsamında yolun 29 Mayıs Cuma günü saat 11.00'da yeniden trafiğe açılmasına ilişkin Başkan Yücel'in bu kararı bölge halkını mutlu etti. Başkan Yücel'in onayıyla Karagedik yolu bugün saat 11.00'de yeniden ulaşıma açıldı.