Alanya'da Köşe Yazarına Şok

Alanya'da Köşe Yazarına Şok
Alanya'da bir gazetede köşe yazarlığı yapan Feyzi Açıkalın'a yazdığı köşe yazsının dönüşü kötü oldu. Eleştirdiği Mehteran Takımını evinin önünde dinlemek zorunda kaldı.
Alanya'da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan yazar Feyzi Açıkalın'a evinin önünde şok. Alanya'da geçtiğimiz hafta düzenlenen "Caz Günleri" hakkında köşe yazısı yazan Açıkalın'a Alanya Belediyesi Mehteran Takımı evinin önünde gösteri yaparak cevap verdi. Bu anlamlı cevabın yapılmasına neden olan köşe yazısında Açıkalın, Alanya Belediyesi Mehteran Takımı'nın Cuma akşamları yaptığı gösteriyi eleştirmişti. Açıkalın ayrıca köylü kentli vurgusu yaptığı yazısında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e de üstü kapalı eleştirilerde bulunmuştu. 

AÇIKALIN'A MANALI MESAJ
Alanya'da her Cuma Atatürk Anıtı önünde gösteri yapan Alanya Belediyesi Mehteran Takımı, bu haftaki gösterisini köşe yazarı Feyzi Açıkalın'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan evinin karşısında yaptı. Bir saat süren gösteriyi vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. Alanya Belediyesi Mehteran Takımının bu tavırla Açıkalın'ın "savaş müziği çalan osmanlı savaş bandosu" eleştirisine yanıt verdiği düşünülüyor.
İŞTE KÖŞE YAZARI AÇIKALIN'IN O YAZISI
"Alanya’ya dönersek; ne denli kent olma iddiasında olduğu konusunda pek fikrim yok. Aksine “Merkezde ne varsa kırsalda da aynısı olacak” söylemi daha yaygın. İlk bakışta kentli yaşamı kırsala taşımak gibi bir niyet sezilse de, bunu zift ve mıcır karışımından ibaret yol yapımı olduğu sonradan anlaşılıyor. Dolayısıyla caz hâlâ şehir merkezinde çalınmaya devam edilecek.Alanya, hem tanıtım öğesi olarak hem de kökeni konusunda referans aldığı tarih bölümü açısından mehteran müziğini tercih ediyor. Savaş müziği çalan Osmanlı ordu bandosunun her Cuma akşam üstü Atatürk meydanında yaptığı gösterinin çok etkili olduğunu söylemeye gerek yok. Alanya Caz Günleri’ni ise merkezde yaşayan yerli ve yabancı kentli dört gözle bekliyor. Dünyadaki benzer örneklerinde olduğu gibi Caz Günleri’nin Alanya tanıtımında kullanılması, son yıllarda artık çok gereksinimi duyduğumuz bir farklı turist profilini de şehre çekmek açısından çok yararlı olacaktır. Alanya yıllık aktivite takvimine girmiş müzik şöleni, her kentlinin ajandasına kaydettiği bir olası ziyaret nedenidir. Ama bir şartla; hem Selçukluyu referans alıp, onun muhteşem yapısı önünde bu aktiviteyi gerçekleştirirsen hem de tanıtım afişindeki gitarın sapına 21. Yüzyıl ucubesi deniz fenerini koyarsan olmaz! "