Alanya'da 'Kadına Şiddete Hayır' Etkinliği

Alanya'da 'Kadına Şiddete Hayır' Etkinliği
Alanya'da "Kadına Şiddete Hayır" etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtı önünde çadır kuruldu..

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Alanya'da "Kadına şiddete hayırçadırı kuruldu. Toplam 20 kurumun ortak girişimi ile gerçekleşen etkinlik kapsamında kurulan çadır Alanya'da 3 gün açık kalacak. Çadıra giden kadınlarla ise hergün çadırda bilgilendirme sohbetleri yapılıyor. 

Kadına karşı şiddetle mücadele günü etkinlikleri kapsamında Şiddete Hayır diyen tüm kurumlar Alanya'da bir çatı altında toplandı. Alanya Atatürk Anıtı önünde kurulan dayanışma çadırında STK temsilcileri ve siyasi partiler "Kadına şiddete hayır" amaçlarını anlattılar.

Etkinliğin katılımcısı olan Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi ve Antalya Barosu Alanya Kadın ve Çocuk Hakları ve Cinsiyet eşitliği Kurulu temsilcisi adına konuşan Avukat Halime Şenli, 3 gün sürecek faaliyetler hakkında bilgi verdi. Şenli, "Ülkemizde kadına şiddet çok fazla arttı. Bilindiği gibi en son Alanya'da Eylül ayında Gülseren Yılmaz eşi tarafından katledildi.  Antalya Barosu Alanya Kadın ve Çocuk Hakları Kurulu olarak bu yıl 25 Kasım'ı daha etkin etkinliklerle yapalım, daha katılımlarla olsun sesimizi duyuralım, kadına hayır diyen toplumun her kesimine ulaşalım istedik ve bir çağrı yaptık. Çağrımıza çok fazla katılım oldu. 20 kurum katıldı, toplantılar yaptık. 3 günlük bir etkinlik yapıyoruz. Katledilen ve örnek gösterilen kadınlarımızın afişleri var. Kadına şiddete hayır diyen, kadına şiddet bir insanlık suçudur diyen herkesi etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz. Burada şöyle bir mesaj vermeyi amaçladık, kadına şiddet tüm toplumun sorunudur. Yalnız kadının sorunu değildir. Kadına şiddetin bahanesi olmaz. Bunu vurgulamak istedik. Bu amaçla da buradayız" dedi.