Alanya'da fırtına seralara zarar verdi

Alanya'da fırtına seralara zarar verdi
Alanya’da dün gece etkili olan fırtına ve dolu seralarda ve tarlalardaki açık ürünlerde de hasara neden oldu. Seraları ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “70 üreticimiz zarar gördü. Tarım sigortalarını yaptırmayan üreticilerimiz sigortalarını yaptırsınlar” dedi.

Alanya’nın farklı  mahallelerinde gece şiddetli yağış, fırtına ve dolu meydana geldi. Seralar ve tarlalarda bulunan üstü açık ürünler zarar gördü. Zarar gören sera ve bahçeleri dolaşarak hasar tespit çalışması yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Şuanda bizim belirlediğimiz, bize gelen telefonlar ve gidip yerinde gördüğümüz üretici sayısı 20'yi geçti. Küçük parçalı zarar gören üreticileri de sayarsak bu şuanda 70 civarında zarar gören sera var. Ancak burası gibi zarar görmüş, seranın yüzde 60-70'i zarar görmüş, 20 üreticimiz var." dedi.

“TARSİM sigortası yaptırsınlar”

Göktepe, asıl korkularının yağmurdan sonra oluşacak şiddetli hortum, fırtına, rüzgarın seralara büyük hasarlar vermesi olduğunu kaydetti. Göktepe, üreticilere de uyarılarda bulunarak, "Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigortası olanlar ivedi bir şekilde sigorta kuruluşuna başvurarak, ekspertiz istesinler. Ayrıca sigortası olmayanlar da TARSİM sigortasını mutlaka yaptırsınlar." diye konuştu.

“Allah bundan kötüsünü göstermesin”

Serası zarar gören çiftçilerden Necati Öztürk ise akşam büyük bir felaket olduğunu dile getirerek, "Allah bundan kötüsünü göstermesin. Allah'tan canımıza bir şey gelmedi, buna duacıyız.  Burası 2.5 dönüm yer.  6 bin fidan ekili, hepsi heder oldu." ifadelerini kullandı.