Alanya'da Cumhuriyet Coşkusu

Alanya'da Cumhuriyet Coşkusu
Alanya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 93. yıldönümü kutlamaları, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra vatandaşların da katıldığı tören ile coşku içerisinde kutlandı.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini Kaymakamlık Makamında kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından törenler, Rıhtım Şelale önünde devam etti

 KAYMAKAM TANRISEVEN VE BAŞKAN YÜCEL VATANDAŞLARI TARİHİ ARAÇLA SELAMLADI

 Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tören alanına Atatürk’ün Takım Subayına ait 1926 model tarihi araçla geldi. Kaymakam Tanrıseven ve Başkan Yücel, araçtan tören alanında bulunan vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladılar. Programa tüm protokol üyeleri eksiksiz katılırken, öğrenciler ve gaziler de programda hazır bulundu. Program, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Hasan Tanrıseven: "Bugün cumhuriyetimizin 93 yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimiz Atatürk"ün önderliğinde milletimizin kararlılığıyla vücut bulmuştur. Cumhuriyet özgürlüğümüzden ödün vermeyeceğimizin en büyük kanıtıdır. Atatürk"ün Türkiye cumhuriyetini kuruş ilkelerine bugün çok daha yakınız. Demokrasiden ödün vermeyen sağlam değer yargılarını benimseyen bireyler yetiştiriyoruz. Cumhuriyetimizin demokratik laik ilkelerini sağlamlaştırmalıyız. Ülkemizin uygar devletler statüsünün üzerine çıkması en büyük gaye ve hedefimizdir. Atatürk"ün hedeflerinde ilerleyişimiz sürecektir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun" dedi.

15 TEMMUZ ANLATAN ŞİİRLER DUYGULANDIRDI  
Kutlamalar daha sonra öğrencilerin hazırladıkları 15 Temmuz konulu şiirleri okuması ve folklor gösterileri sunmalarıyla devam etti. Program bütün okulların katıldığı selamlama yürüyüşü ile son buldu.

AKŞAM FENER ALAYI
Cumhuriyetimizin ilanının 93. Yıldönümü kutlamaları bu akşam Alanya Belediyesi ve Kent Konseyinin düzenlediği fener alayı ile devam edecek.