Alanya'da caretta carettalar yumurta bırakıyor

Alanya'da caretta carettalar yumurta bırakıyor
Alanya'da, nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğu için koruma altında olan caretta caretta kaplumbağaları yumurtalarını bırakmaya devam ediyor.

Haber: MEHMET AL
Alanya sahillerinde nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettalar yumurtalarını bırakmaya devam ediyor. Caretta carettaların Mayıs ayı itibariyle başlayan yumurtlama dönemi devam ederken, deniz kaplumbağaları sahile gelerek buraya yumurtalarını bırakıyor. Özellikle sabahın ilk ışıklarında gelen carettalar uygun bir yer bulup kumu kazarak buraya yumurtalarını bıraktıktan sonra denize dönüyor. Genellikle Alanya’nın Yeşilöz ve Damlataş sahiline gelen carettalar, yumurtlama döneminin ardından kuluçka dönemi bittikten sonra yumurtalarından çıkan yavrular, yumurtadan yaklaşık 50 gün sonra çıkarak denize ulaşacak.

Şu ana kadar Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) ve Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ile hayvanseverler tarafından bu yıl içerisinde 15 farklı yerde yaklaşık 100 civarı caretta carreta yuvası kafes ve şeritlerle koruma altına alındı. 

Alanya’nın Yeşilöz sahilinde caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı ve denize döndüğü anlar ise bir hayvansever tarafından görüntülendi.