Alanya'da 6 günde 1003 gıda denetlendi

Alanya'da 6 günde 1003 gıda denetlendi
Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığının talimatı ile 81 ilde eş zamanlı olarak geçtiğimiz hafta yapılan denetimlerinde 1003 gıda denetlendi. 11 işletmeye ceza uygulandı.

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Tarım ve Orman Bakanlığının talimatı ile 81 ilde eş zamanlı olarak geçen hafta yapılan gıda denetimlerinde, Alanya'da 6 günde 1003 gıda denetimi yapıldı. Yapılan 6 günlük denetimlerde 11 işletmeye ceza uygulandığını belirtti.

1. gün Alanya'da et ve et ürünleri işletmeleri, 2. gün süt ve süt ürünleri işletmeleri, 3. gün ekmek fırınları ve pastaneler, 4. gün Okul kantini ve yemekhaneler, 5. gün Kasap ve et ürünü satan işyerleri, 6. gün Resturant, otel ve gıda satan işyerleri kontrol edildi. 

Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar "Yıl boyunca 6150 gıda denetimi yapıldı. Bu denetimlerde 133 işletmeye İdari para cezası uygulandığını söyledi. Rüzgar denetimlerimiz devam edecek ve de gelen şikayetleri anında değerlendirerek işyerlerini sıkı bir şekilde kontrol ediyoruz bizim önceliğimiz halkın sağlığıdır" dedi.