Alanya'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Alanya'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde konuşan AGC Başkanı Gaye Coşkun, “Diliyorum gelecek zamanlarda bugün konuştuğumuz, yakındığımız serzenişte bulunduğumuz sıkıntılarımız var olmaz. Bu da bizim mücadelemizle gerçekleşecek” dedi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Hükümet Meydanı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törene ilçede faaliyet gösteren basın kuruluşlarının çalışanları katıldı. AGC Başkanı Gaye Coşkun’un anıta çelenk sunduğu törende sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra basın çalışanları bir restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, ilçedeki siyasi parti ilçe başkanları ile oda başkanları katıldı. 

“BİZİM MÜCADELEMİZLE GERÇEKLEŞECEK”
Kahvaltı sürerken günün önemine dair konuşma yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, “10 Ocak tarihinden beri elde ettiğimiz birçok hak vardı ama bugün hepsini kullanamadığımızdan biz bunları bir kutlamadan ziyade hak mücadelesi günü olarak kutlamayı, anlatmayı, tanıtmayı tercih ediyoruz. Diliyorum gelecek zamanlarda bugün konuştuğumuz, yakındığımız serzenişte bulunduğumuz sıkıntılarımız var olmaz. Bu da bizim mücadelemizle gerçekleşecek. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Lütfen herkes gazeteci kimliğinin bize verdiği sorumluluğa sahip çıksın. Bu sorumlulukla hareket etsin, davransın ki bugün kaybettiğimiz meslek itibarımızı birazcık da olsa geri almayı başaralım. Ki biz bundan sonra daha güçlü bir şekilde mücadelemize devam edebiliriz. Sektörümüz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Gerek ekonomik, gerek uygulamalar ve yaptırımlar anlamında. Bununla mücadele etmekte için de dayanışma içerisinde olmak zorundayız. Bugün de burada olmanız bu dayanışmaya vereceğiniz desteğin önemli bir göstergesi. Burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Herkesin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlu olsun” dedi. 

“GAZETECİLİK FEDAKARLIK İSTER”
Başkan Yücel de, “Gazetecilik fedakarlık ve sorumluluk ister. Zor şartlarda yapılan önemli bir meslek. Topluma doğru ve objektif haber veren adalet ve vicdanı bırakmadan önemli bir mesleği icra eden gazeteciler milletlin vicdanının sesi oluyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Basın milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle toplumun haber alma ihtiyacını zor şartlarda fedakarca karşılayan, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan gazeteciler ülkemizin ve kentimizin sorunlarını gündeme taşıyarak bizlerin çalışmalarına olumlu katkılar sunuyor. Gazetecilerin 2020 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyorum. Zorlu ve meşakkatli görevlerinde sizlere başarılar diliyor, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü canı gönülden kutluyorum” diye konuştu. 

“BU MUTLULUKTA SİZİN PAYINIZ ÇOK BÜYÜK”
Kaymakam Harputlu da, “Gazetecilik mesleği gerçekten çok meşakkatli bir meslek. Çok zor şartlarda çalışıyorsunuz. Geceniz gündüzünüz yok. Sabahınız akşamınız yok. Bir yerde bir haber olduğunda koşturuyorsunuz. Bunu görüyor, çoğu zaman buna şahit oluyoruz. O yüzden ben sizin bu kutsal görevinizi 2020 yılı içerisinde de sağlıklı, huzurlu, ailenizle beraber geçirmenizi temenni ediyorum. Sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde çağdaş, müreffeh toplumların oluşmasında, toplumların yaşanılabilir olmasında sizlere çok büyük görev düşüyor. Bu görevi de Alanyamızda çok güzel yerine getirmektesiniz. Siz bulunduğunuz her yerde kimsesizlerin kimsesi olan bir ekipsiniz. Bizler çoğu zaman bunu fark etmiyoruz belki ama gerçekten siz ulaşamadığımız, göremediğimiz, duyamadığımız her şeye ulaşıyorsunuz. Bunu gün yüzüne çıkarıyorsunuz. O yüzden sizlere tekrar teşekkür ediyor, hem de başarılar diliyorum. Alanyamız dünyanın en güzel köşelerinden birisi. Alanya adı dünyanın her yerinde duyulduğunda insanların aklına huzur, mutluluk, paylaşım geliyorsa bunda sizlerin payı çok büyük” ifadelerini kullandı.