ALANYA BELEDİYESİ’NDEN DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE DEV ADIM ANDROID VE IOS İÇİN UYGULAMA YAYINDA

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE DEV ADIM ANDROID VE IOS İÇİN UYGULAMA YAYINDA
Alanya Belediyesi dijital dönüşümde önemli bir adım daha atarak Belediye çalışmalarına dair haberler, kent bilgi sistemi, şehir rehberi, e-belediye ve çözüm masası gibi birçok hizmetin alınabileceği IOS ve android uygulamalarını yayına aldı.

Alanya Belediyesi dijital dönüşümde önemli bir adım daha atarak Belediye çalışmalarına dair haberler, kent bilgi sistemi, şehir rehberi, e-belediye ve çözüm masası gibi birçok hizmetin alınabileceği IOS ve android uygulamalarını yayına aldı.

Alanya Belediyesi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in üzerinde titizlikle durduğu dijitalleşme yolunda büyük bir adım attı. Artık neredeyse herkesin cebinde akıllı cep telefonu bulunduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “IOS ve Android uygulamalarımız sayesinde vatandaşlarımız belediye hizmetlerine daha kolay erişebilecek.” dedi.

UYGULAMADA BÜYÜK SÜRPRİZ: ‘’BAŞKAN İLE CANLI YAYIN’’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada; “Android ve IOS uygulamamız üzerinden yapılacak canlı yayınlara katılan vatandaşlarımız anlık olarak soru sorabilecek ve cevaplarını da anlık olarak alabilecek.” dedi. Alanya Belediye Başkanlığına ilk seçildiği günden itibaren ‘’sürekli erişilebilir başkan’’ olacağı sözünü verdiğini belirten Adem Murat Yücel; “Bu noktada artık çıtayı daha yukarı taşıyoruz. Dijital dünyaya ayak uydurup evlerinize cep telefonlarınız aracılığı ile misafir olacağız. Hem keyifli bir sohbet hem de tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz interaktif bir canlı yayını mobil uygulama üzerinden başlatacağız.” dedi.

Başkan Yücel, canlı yayına katılmak isten vatandaşların uygulamayı indirdikten sonra bildirimleri aktif hale getirmelerinin canlı yayından haberdar olmaları için yeterli olacağını belirtti.

YÜCEL: “DİJİTALLEŞME ORANIMIZI %90’IN ÜZERİNE ÇIKARTACAĞIZ”

Alanya Belediyesi’nin dijital dönüşümü hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 21.yüzyılın vazgeçilmezi olan hizmetlerinde dijitalleşme sürecinde bir aşamanın daha geçildiğini belirtti. Başkan Yücel; “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde belediye hizmetlerimizin vatandaş teması gerektiren aşamalarını %90 oranında dijitalleştirerek hizmete erişim süresini kısaltıp kalitesini ise arttıracağız.’’ dedi.

KULLANICI DOSTU TASARIMI İLE YAYINLANAN MOBİL UYGULAMADA YAPABİLECEKLERİNİZDEN BAZILARI;

·         Çözüm masasına mobil uygulamayı kullanarak talep gönderebilirsiniz.

·         Belediye"nin güncel haber, etkinlik, duyuru, ihale ilanları, projeler ve cenaze duyuruları gibi içeriklerine erişebilirsiniz.

·         E-Belediye ve Parkomat bölümlerinden borç sorgulaması yapabilirsiniz.

·         Nöbetçi Eczanelerin bilgilerini öğrenip telefonunuzdaki uygulamadan yol tarifi alabilirsiniz.

·         İlçe Rehberini kullanarak Alanya"da yer alan kurum, turistlik yerler, parklar gibi harita noktalarına yol tarifi alabilirsiniz.

·         Belediyeye ait olan canlı kameraları izleyebilirsiniz.

·         Her ay Alanya Belediye Meclisi tarafından düzenlenen meclis toplantılarını canlı olarak takip edebilirsiniz.

·         İş yeri açmak için ve evlilik için gerekli belgelere mobil uygulamadan erişebilirsiniz.

·         Tapu kadastro bilgi sistemi online tapu, imar durumu, online kadastro ve ruhsat-iskan bilgilerine anlık ulaşabileceğiniz Kent Bilgi Sistemi’ne mobil uygulama üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Android Uygulama İndirme linki:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spexco.alanyabelediyesi

IOS Uygulama İndirme linki:

https://itunes.apple.com/tr/app/alanya-belediyesimobil/id1448456125?l=tr&mt=8