Alanya Belediyesi'nden yangın seferberliği

Alanya Belediyesi'nden yangın seferberliği
Alanya’da yangın afetinin ilk anından itibaren riskli yangın bölgelerinde olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, can ve mal kaybı yaşanmaması için 300’ün üzerinde araç ve 800’ü aşkın personelle yangınla mücadele ediyor. Başkan Yücel, komşu ilçelerimizde çıkan yangınları söndürme, soğutma ve tahliye çalışmalarına da araç ve personel desteği sağlıyor.

Alanya Belediyesi yangın afetinin etkili olduğu bölgelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 28 Temmuz’da 7 kişinin can verdiği yangın felaketi yaşayan Manavgat’ın ardından Alanya da büyük bir yangın felaketi ile mücadele ediyor. Alanya’nın farklı bölgelerinde çıkan yangınları kontrol altına alma çalışmaları 5 gündür aralıksız devam ediyor. 
BAŞKAN YÜCEL İLK SAATLERDEN İTİBAREN YANGIN YERLERİNDE
Bölgedeki yangınların kontrol altına alınması için ilk andan itibaren seferberlik ilan eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 5 gündür 100’e yakın evin yandığı Bayır ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle 2 kez tahliye edilen Güzelbağ Mahallesi’nden ayrılmıyor.
BAŞKAN YÜCEL, YANGINLA MÜCADELE İÇİN SAHADAN AYRILMIYOR
Belediye Başkanı Yücel, can ve mal kaybı yaşanmadan yangınların hızlı bir şekilde söndürülmesi ve yangından etkilenen vatandaşlara gıda ve barınma başta olmak üzere sosyal yardımların sağlanması için bizzat sahada, belediye ekiplerinin başında görev yapıyor. Koordinasyonda eksiklik yaşanmaması ve hizmetlerin aksamaması için riskli yangın bölgelerinden ayrılmayan Başkan Yücel, belediyenin tüm imkânlarını olası bir felaketin önüne geçmek için kullanıyor.  
KOMŞU İLÇELERE DE DESTEK SAĞLANIYOR
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’daki yangınların kontrol altına alınması için mücadele ederken komşu ilçelerimiz Muğla, Manavgat, Gazipaşa, ve Akseki’ye de araç, personel ve sosyal yardım desteği sağlandı.  
GÜNDOĞMUŞA ÖZEL DESTEK EKİBİ
Öte yandan Susuz ve Semet Yaylası’ndaki yangını kontrol altına alan belediye ekipleri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile yangınların kontrol altına alınamadığı ve yerleşim yerlerinde tahliye yapılan Gündoğmuş’un Sindirfe, Ümitli ve Senir bölgelerine 5 ekiple destek sağlıyor. Ayrıca 2 arazöz, 2 dozer ve nakliye için araçlar Gündoşmuş için görev yapıyor.
VATANDAŞLAR VE HAYVANLARI GÜVENLİ ALANLARA TAHLİYE EDİLDİ
Yangının tehdit ettiği Bayır, Bayırkozağacı ve Güzelbağ olmak üzere 3 mahallenin tamamı boşaltılarak, gidecek yeri olmayanlar için Alanya Belediyesi tarafından Güney Hüddoğlu Düğün Salonu ve Oba Kız Öğrenci Yurdu’nun kapıları açıldı. Boşaltılan köylerdeki hayvanlar da toplanarak besihanelere yerleştirildi. Doğru zamanda ve hızlı bir şekilde yapılan tahliye çalışmaları ile can kaybının ve hayvanların telef olmasının önüne geçilmiş oldu.
GÜZELBAĞ’I KORUMAK İÇİN YOĞUN MÜCADELE
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gündoğmuş Kemerköprü bölgesinde başlayan yangının ilk anlarından itibaren bölgeye iş makinaları, arazöz, su tankerleri ve çok sayıda belediye personeli görevlendirdi. Başkan Yücel’in talebiyle kentte bulunan beton firmalarından da destek alındı. Başkan Yücel, yangın söndürme çalışmalarından vatandaşların tahliyesine kadar süreci yakından takip ederek vatandaşlara destek oldu. 
BAŞKAN YÜCEL, “TÜM İMKÂNLARIMIZI BÖLGEMİZİ AFETTEN KORUMAK İÇİN KULLANIYORUZ”
Manavgat’ın karşı karşıya kaldığı büyük yangın afetinden itibaren sahada çalışmalarını yürüten Başkan Yücel, tüm imkanlarını Alanya’yı afetten korumak için seferber ettiklerini belirti. Başkan Yücel, “Tüm çalışmalarımızı bir kenara bırakıp, bütün ağırlığımızı yangın çıkan bölgelere vererek, öncelikle can ve mal kaybının önüne geçmeye çalışmaktayız. Yangın afet bölgesinde yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak tüm kurum ve kuruluşlarımızla işbirliğinde çalışmaktayız. Alanya’daki yangınlarla mücadelemize Orman, İtfaiye ve AFAD’ın dışında Türkiye’nin birçok belediyesinden araç ve personel desteği geldi. Destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı saracağız.” dedi.