Alanya Aşevi 10 gün faaliyetlerini durdurdu

Alanya Aşevi 10 gün faaliyetlerini durdurdu
Alanya Medya Haber merkezine gelen ihbarla, Alanya'da Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Alanya Aşevinin faaliyetlerini tadilat nedeniyle 10 gün boyunca durdurduğu öğrenildi..

Alanya'da Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Alanya Aşevi faaliyetlerini tadilat nedeniyle 10 gün boyunca durdurdu. Alanya Medya Haber merkezine gelen ihbar üzerine yapılan araştırmada, Alanya'da Aşevi'nden her gün düzenli olarak yemek alan yaşlı ve hasta ihtiyaç sahibi insanların yaklaşık iki gündür yemek alamadığı, onun yerine içerisinde makarna, yağ, salça gibi malzemelerin olduğu gıda paketlerinin dağıtıldığı öğrenildi. Konu üzerine henüz görevine yeni atanan Alanya Aşevi Müdürü Emine Keyaoğlu, Aşevinde yapılan tadilat ve temizlik faaliyetleri nedeni ile 10 gün boyunca yemek dağıtılamayacağını, onun yerine ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi ile takviye yapıldığını belirtti. 

VATANDAŞLAR MAĞDUR
Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Alanya Aşevinde her gün düzenli olarak yemek alan ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur olması kamuoyunda şok etkisi yarattı. Gelen ihbar üzerine konuyu enlemesine boylamasına araştıran Alanya Medya'ya konuşan vatandaşlar; "Alanya'da her ne olursa olsun ihtiyaç sahibi aileler mağdur edilmemeliydi. Tadilat yapılacaksa bile o ihtiyaç sahibi ailelere sıcak pişmiş yemek ya da bir pide bir şekilde ulaştırılmalıydı. Alzheimer hastası olan bir kişi nasıl yemek yapacak. Bunun yenilir yutulur bir tarafı yok. Tadilat yapılacaksa bile aşama aşama yapılır. Bu yaşlı insanlar hiç bir şekilde mağdur edilemez. Bunun savunması olamaz" şeklinde konuştu.

Şimdi Alanya halkı, görevine yeni atanan Keyaoğlu'nun mağdur ihtiyaç sahibi vatandaşlara "halen koli mi dağatacak, yoksa sıcak yemek sağlamak için farklı bir yola mı başvuracak" sorusunun cevabını bekliyor..