AKUT Kentsel Arama Kurtarma Eğitimlerine Başladı

AKUT Kentsel Arama Kurtarma Eğitimlerine Başladı
AKUT Kentsel Arama Kurtarma Eğitimlerine Başladı. AKUT, ileride “operasyonel kentsel arama ve kurtarma personeli/gönüllüsü” olacak ekipler için eğitimlere bugünden başladı.

AKUT, ileride “operasyonel kentsel arama ve kurtarma personeli/gönüllüsü” olacak ekipler için eğitimlere bugünden başladı.

25-26 Ocak 2020 tarihlerinde, ev sahipliğini AKUT Bodrum  ve AKUT Alanya ekiplerinin yaptığı, kentsel arama kurtarma eğitimine, AKUT Denizli, AKUT Marmaris, AKUT İzmir, AKUT Kuşadası, AKUT Kaş-Kalkan ve AKUT Bodrum ekiplerinden 60  kişi katıldı. Aynı tarihte AKUT Alanya'nın  ev sahipliğindeki eğitime AKUT Antalya, AKUT Mersin ekiplerinden 28 gönüllü eğitimlere devam etti.  Bu eğitimde, ekipler, Türkiye’nin dört bir köşesinde, şu anda Elazığ ve Malatya’da olduğu gibi, yıkım ve kayıplara neden olan depremlerde yer alan AKUT Operasyon Ekiplerinin aldığı eğitimleri alıyor ve ileride Operasyonel Kentsel Arama ve Kurtarma personeli gönüllüsü olacaklar.

Eğitimlerde  toplamda 88 gönüllümüye, 7 uzman AKUT eğitmeni tarafından, beton çalışmaları, kazazedeye ulaşma teknikleri, kazazede yer tespiti, kazazedeye ulaşma, kazazedeyi sabitleme ve tahliye aşamaları eğitimlerinin verildiği 2 günlük bir çalışma yapıldı.

Eğitimleri yerinde gözlemlemek üzere Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkan Vekili de öğle saatlerinde eğitim alanına geldiler.